RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Consiliul Uniunii Europene respinge forma curentă a noii legislații de copyright

Începem săptămâna cu o veste foarte bună pentru cei care se tem că ne îndreptăm către un internet restricționat, cu mult mai puțină libertate de exprimare și libertate în general pentru toți cei care se află pe teritoriul European.

Noua legislație de copyright a fost luată la vot de către Consiliul Uniunii Europene , ca un ultim pas înainte de începerea negocierilor efective pentru implementarea legislației de fiecare națiune în parte. Votul a fost un răsunător NU. Germania, Belgia, Finlanda, Olanda, Slovenia, Italia, Polonia, Suedia, Croația, Luxemburg și Portugalia s-au opus legislației, chiar și în forma modificată care a fost propusă de președenția Consiliului Uniunii Europene . Prin coincidență, România noastră este momentan la președenția Consiliului Uniunii Europene , și va fi responsabilitatea sa să găsească o formă a legislației care să fie acceptată de toate națiunile Uniunii.

Motivul principal pentru care aceste națiuni s-au opus legislației este protecția insuficientă a drepturilor utilizatorilor, multe articole, precum celebrul Articol 11 și infamul Articol 13 fiind concentrate mai mult pe protejarea drepturilor marilor companii de media și a presei scrise muribunde.

O formă nouă a legislației nu se preconizează a fi gata până la alegerile Europalamentare din luna mai, în cadrul cărora se așteaptă ceva răzbunare din partea publicului conștient de ce s-a întâmplat anul trecut cu votul acestor articole. Dacă sunteți curioși cum a stat treaba pe meleagurile noastre, vă invit să aruncați o privire peste lista voturilor de la acea dată.

Pe moment, viitorul pare puțin mai luminat și mai fericit.

[Julia Reda]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button