AutoRSS PaginaDeMedia

Arcfox Alpha S este viitorul mașinilor electrice, grație tehnologiilor Huawei

Huawei nu a stat pe tușă în aceste vremuri tulburi în care chinezii au interdicție la a ateriza cu tehnologii pe solul american. In urma promisiunii făcute acum câteva luni, gigantul tech se ține de cuvânt și își oferă soluțiile inteligente producătorilor de mașini electrice. Astfel ia naștere Arcfox Alpha S, un smart car full-electric. Ah, și are și un „luxury” printre acele epitete. Dar nu asta contează, ci faptul că noul model Arcfox este rezultatul colaborării dintre Huawei și BAIC, cei doi operând sub numele HBT (Huawei Bluepark Together).

Cei doi dezvoltatori vor organiza pe 17 aprilie un eveniment în cadrul căruia vor prezenta mașina. Iar Arcfox Alpha S (pe numele său întreg Arcfox Polar Fox Alpha S) are cu ce se mândri. Huawei a clarificat faptul că nu va produce mașini electrice, ci va oferi producătorilor auto soluții inteligente pentru fabricarea de astfel de vehicule. Prin urmare, vedeta HBT va beneficia de tehnologia LiDAR, Huawei demonstrându-i eficacitatea în diferite scenarii. Încorporați în Arcfox Alpha S, senzorii LiDAR contribuie la detectarea mai precisă a obstacolelor de pe drumuri, din tuneluri, la intersecții, alături de capacitatea de a repera din timp vehiculele care circulă cu viteză mare.

„Strategia noastră nu s-a schimbat. Nu suntem un producător de mașini, dar, prin TIC, Huawei se orientează către mașini digitale și este un distribuitor de componente noi, oferind OEM-urilor șansa de a construi vehicule mai bune.”

 

Arcfox Alpha S este „cobaiul” pentru inovațiile Huawei

Mașinile din seria ARCFOX dezvoltată de către HBT vor avea la bord cel mai înalt grad al tehnologiei oferite de Huawei, și anume Three Lidar. Arcfox Alpha S va sosi echipat cu radare cu unde continue de 6 mm, 13 radare ultrasonice, 12 camere și un chip Huawei care crește puterea până la 352 de TOP (Trillions or Tera Operations per Second), depășind astfel nivelul L3 de self-driving.

Este interesant de observat și strategia Huawei cu privire la senzorii LiDAR. Wang Jun, președintele Huawei Smart Car Solution BU a precizat faptul că, pe viitor, compania intenționează să scadă prețurile pentru această tehnologie. Ce înseamnă asta? Înseamnă posibilități extinse și ocazia ca mai mulți producători auto să ofere pe piață mașini electrice inteligente la costuri reduse de producție, iar Arcfox Alpha S este doar începutul.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button