Gaming

Arabia Saudită cumpără acțiuni de un miliard de dolari în Embracer Group

10 grupuri. 120 de studiouri. Peste 850 de francize

Investițiile masive sunt la mare căutare de Arabia Saudită, iar de data aceasta Embracer Group a fost luat în vizor. Regatul deșertului a cumpărat 8.1% din totalul acțiunilor gigantului suedez, astfel încât vorbim despre o investiție e un miliard de dolari. Acțiunile cumpărate vor intra în posesia Savvy Gaming Group, un subsidiar axat pe gaming și e-sports care face parte din Fondul de Investiție Publică al Arabiei Saudite.

Nu este prima mișcare de acest fel făcută în 2022 de Arabia Saudită. Gigantul a început să se implice activ în domeniul gaming-ului, în special odată ce s-a demonstrat că acest sector a început să valoreze miliarde de dolari. Prin intermediul Fondului de Investiție Publică și al Electronic Gaming Development Company, Arabia Saudită a investit masiv în nume importante, precum Capcom, Nexon, Nintendo, ESL Gaming și SNK. Acțiunile cumpărate din Embracer Group reprezintă cea mai mare achiziție din acest domeniu în punctul de față, iar când un gigant se pune peste alt gigant, well, that’s something.

Investiția de un miliard de dolari făcută de Savvy Gaming Group ne oferă posibilitatea să continuăm activ cu strategia noastră, de data aceasta dintr-o poziție sus-pusă și solidă în industria globală a gaming-ului. În ultimii ani, entitățile din Arabia Saudită au devenit unii dintre cei mai importanți investitori în piața globală de jocuri video, iar piața de gaming din spațiul MENA (Orientul Mijlociu – Aftica de Nord) este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere, ajungând în 2021 să valoreze 5,7 miliarde de dolari și câștigând mai mulți jucători activi decât Statele Unite sau Europa de Vest. Lars Wingefors, președintele Embracer Group

Embracer Group poate fi considerat cel mai mare conglomerat de pe piața jocurilor video. Nu-l poți echivala cu EA sau Activision, de exemplu, asta pentru că Embracer a crescut constant și a devenit un behemot în adevăratul sens al cuvântului. Luna trecută, monstrul a înghițit Crystal Dynamics, Eidos Montreal și Square Enix Montreal, adăugându-le în portofoliul său care deja conține, printre alții, Koch Media și Deep Silver, Saber Interactive, Gearbox, 3D Realms și Perfect World.

Această investiție în Embracer Group reprezintă un punct de pornire pentru un angajament pe termen lung. Echipa Embracer a construit un ecosistem de antreprenori și creatori cu adevărat unic și de necontestat. Ajunge la o dimensiune despre care credem că va continua să genereze valoare enormă pentru comunitatea de gaming în decursul anilor următori. Brian Ward, președintele Savvy Gaming Group

Fondul de Investiție Publică și Electronic Gaming Development Company sunt amândouă controlate de prințul Mohammed bin Salman, de altfel conducătorul de facto al Arabiei Saudite. Bin Salman este un personaj destul de controversat din mai multe puncte de vedere. Influența exercitată de acesta se extinde considerabil și este interesant de observat initeresul manifestat pentru achiziții din domeniul gaming-ului.

Embracer Group

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button