TECHRSS PaginaDeMedia

Apple vrea să dezvolte un sistem smart home autoconfigurabil

Îngropat până peste cap în proiecte care mai de care mai inovatoare și mai…Profitabile, Apple a depus deja o cerere alături de planul pentru un sistem smart home care detectează dispozitivele și le configurează în funcție de locul în care acestea se află.

O idee îndrăzneață, cu un grad de dificultate destul de ridicat. Ar trebui să se ia în calcul protocoale wireless, compatibilitatea și incompatibilitatea dispozitivelor, dar și modul în care acestea pot fi integrate eficient. Unde mai pui că dispozitivele smart home puteau da oricum bătăi de cap.

Apple încearcă să le ușureze viețile celor atrași de un astfel de sistem. În teorie, soluția companiei ar putea, de exemplu, să detecteze amplasamentul unui întrerupător sau potențiometru, pentru ca tu să poți accesa interfața acestuia din Home-ul iPhone-ului și să reglezi luminozitatea respectivei camere.

Apple-Smart-Home

Sistemul ar putea detecta și alte obiecte din casă, precum scaune sau mese. Asta ar ajuta la întocmirea și auto-generarea unui plan al locuinței. La rândul său, planul ar ajuta sistemul să „ghicească” rolul și amplasamentul sugerat pentru fiecare dispozitiv smart-home care este sau urmează a fi instalat.

Fiind în curs de evaluare, nu se știe când ideea aceasta va fi transformată cu succes în realitate. Apple mai are mult de lucru până să obțină aprobarea și să înceapă demersurile pentru crearea acestui ecosistem. Viitorul se anunță a fi foarte interesant, dar asta nu înseamnă că idei de genul nu au fost puse deja în practică.

De exemplu, există senzorii RoomMe de la Intellithings, care se conectează la smartphone, activând automat device-urile smart home în momentul în care ai telefonul asupra ta și intri într-o încăpere. La polul opus și ceva mai comic, poți folosi aspiratoarele Roomba pentru a-ți crea o hartă a casei. Micii roboței vin să curețe în urma ta, întocmind totodată și planul locuinței. Totul depinde de infrastructură, de protocoale, de compatibilitate și, evident, de bani.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button