Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Apple lucrează alături de TSMC la o tehnologie Micro OLED specială

De-a lungul timpului Apple a lucrat cu diverse companii pentru a procura componentele pentru produsele sale, în special pentru brandul de telefoane iPhone. Dacă printre numele care au apărut pe listele gigantului tech american se numără Samsung și LG, de această dată cei de la TSMC vor fi cei care vor produce „ecranul viitorului” pentru Apple. Alături de producătorul taiwanez de chip-uri se lucrează la o tehnologie super secretă de display. Atât de secretă încât s-a aflat deja că va fi o variație de Micro OLED.

TSMC este o companie recunoscută pentru chip-urile pe care le găsim în multe dintre procesoarele și plăcile video de pe piață, dar nu și pentru producția de ecrane. Se pare că Apple are însă destulă încredere în producătorul taiwanez încât să-i înmâneze această sarcină. O sarcină care va rezulta în producția sub formă de „wafers” a tehnologiei Micro OLED.

Dacă vă întrebați la ce-or fi bune ecranele astea Micro OLED, veți fi surprinși să aflați că nu sunt create pentru iphone. Noua tehnologie pare că va fi componentă a proiectului Apple de ochelari cu realitate augmentată. Asta pe de-o parte, întrucât mai există un scenariu de utilizare pentru tehnologia de ecran dezvoltată de TSMC. Nu se știe încă nimic despre al doilea produs, dar ținând cont că primii vor fi ochelarii cu AR, mă gândesc că mișcarea logică ar fi ca ecranele Micro OLED să mai fie folosite și la Apple VR.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button