Tech&ITȘtiri

Apple Vision Pro va putea identifica obiecte și traduce sau copia text

Apple a făcut mare vâlvă cu Vision Pro, casca lor VR/AR, atunci când au anunțat-o recent. Ei bine, compania lucrează de zor pentru a pregăti produsul de o lansare oficială, iar cea mai nouă funcție adăugată este numită „Visual Search”. Mă duce cu gândul la funcția Visual Lookup pe care o știm de pe iPhone și iPad, doar că va ajunge și în căștile noastre!

Iată ce înseamnă asta pentru noi. Cu Visual Search, putem purta căștile Vision Pro și să obținem magic informații despre orice vedem, să interacționăm cu textul din mediul nostru, să copiem și să lipim text tipărit în aplicații, să traducem textul între 17 limbi diferite și multe altele. Sounds pretty cool, dar asta nu e tot.

Aplicațiile în lumea reală sunt pur și simplu uluitoare. Să presupunem că ai o foaie tipărităcu un link către un site web. Nu este nevoie să-l tastezi manual – tot ce ai de făcut este să scanezi linkul cu Vision Pro și voila! Te uiți la pagina web într-o fereastră Safari. Și pentru cei dintre noi care se luptă întotdeauna cu conversiile, dacă o rețetă cere uncii și te simți mai confortabil cu uncii, Vision Pro te poate ajuta cu ușurință.

Acum am o veste bună pentru cei care călătoresc mult. Traducerea textului în timp real este un adevărat lifesaver atunci când ai nevoie de el. Ca de exemplu în momentele în care te uiți la un meniu străin și nu poți înțelege nimic. Căștile Vision Pro pot detecta și traduce automat textul, la fel cum face iPhone-ul cu textul din fotografii.

Această funcție a fost descoperită în visionOS de către Steve Moser de la MacRumors, și îi mulțumim pentru asta. Cei care au cont de developer pot accesa codul visionOS prin cea mai recentă versiune beta Xcode. Și cum Apple a lansat prima versiune a sistemului de operare ieri, e o ocazie perfectă să arunci un ochi pe acolo, dacă ești pasionat de așa ceva.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button