ȘtiriTech&IT

Apple Vision Pro se va lansa pe piața din China în 2024. Urmează și o lansare globală?

Apple va continua să crească investițiile pe parte de R&D în China

Casca de realitate mixtă Apple Vision Pro va intra pe piața din China în acest an, a declarat duminică, 24 martie, directorul executiv al Apple, Tim Cook, notează Reuters, citând CCTV finance, un canal de televiziune deținut de statul chinez.

De ce s-a lansat Vision Pro doar în SUA și ce ar putea urma?

Apple Vision Pro i-a uimit pe mulți dintre cei care au testat-o, dar o problemă majoră care ține dispozitivul departe de publicul larg, exceptând prețul de 3500 de dolari, este disponibilitatea restrânsă. Dacă locuiești în afara SUA și vrei să cumperi casca, nu ai cum, cel puțin nu pe căi oficiale. Dan Cadar explică în clipul următor, din proprie experiență, partea cu regionalizarea tehnologiei, canale oficiale și neoficiale, pornind chiar de la Apple Vision Pro.

Motivele pentru care casca de realitate mixtă a Apple a fost lansată doar în SUA n-au fost formulate oficial, dar iată câteva idei:

  • Control asupra experienței: Apple dorește ca utilizatorii să aibă o primă experiență impecabilă cu ochelarii VR și are nevoie de mai mulți specialiști care să se ocupe de produs.
  • Producție limitată: Compania se confruntă probabil cu probleme de aprovizionare cu componente pentru Apple Vision Pro.
  • Strategie de marketing: Limitarea disponibilității poate crea un sentiment de exclusivitate și poate crește cererea.
Apple-Vision-Pro
foto Apple

Apple a sugerat anterior că urmează o lansare mai amplă a căștii în 2024 și, în cadrul Forumului de Dezvoltare a Chinei, desfășurat la Beijing în weekend, Tim Cook a subliniat în mod special faptul că China este una dintre țările privilegiate care vor primi căștile înainte de finalul acestui an. Dar CEO-ul Apple nu a dezvăluit data exactă de lansare sau prețul produsului. Apple va continua să crească investițiile în cercetare și dezvoltare în China, a mai spus acesta.

China, Japonia, Canada, Australia și Marea Britanie, printre altele, sunt țări în care Apple caută să angajeze  „Briefing Experience Specialist” pentru Vision Pro. Ca urmare nu ar fi o surpriză dacă în Japonia, Canada, Australia și Marea Britanie, Apple ar lansa casca aproximativ în același timp cu China. Analistul Apple Ming-Chi Kuo a spus că Apple va lansa Vision Pro în afara SUA înainte de WWDC, care va avea loc în iunie, așa că am putea fi la doar o lună sau două distanță să vedem Vision Pro lansată la nivel global. Cu toate acestea, nu-mi fac speranțe că va ajunge și la noi prea curând, devreme ce nu avem o prezență oficială Apple în România.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button