Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Apple se pregătește pentru producția de procesoare M3

Urmașii procesoarelor M1 Pro și M1 Max vor fi mai rapizi și mai puternici, iar informațiile recente arată că Apple se pregătește să dea startul producției de chip-uri M3. Aici va trebui să se afirme TSMC, care a început deja să bage cărbuni pentru fabricarea procesoarelor bazate pe arhitectura de 3nm, intitulată N3. Furnizorul taivanez speră că va intra în forță pe benzile de asamblare până la final de 2022 pentru ca mai apoi să poată începe să livreze comenzile spre Apple și Intel până în prima parte a anului 2023.

În prezent, SoC-urile M1, M1 Pro și M1 Max se adăpostesc în circuitele laptopurilor MacBook Air și MacBook Pro. Acestea au la bază procesul de fabricație pe 5nm, iar trecerea pe 3nm va debloca accesul la performanțe sporite și la creșterea eficienței. Apple marchează pe hartă și eventualele variante îmbunătățite a chip-urilor pe 5nm, alături de un procesor M2 pe 4nm, însă cea de-a treia generație, M3, este cea care atrage în mod special atenția.

Întindeți covorul roșu pentru M3

Acestea vor reprezenta un salt semnificativ în materie de performanță, întrucât ele vor include patru pastile (dies), care vor oferi un total de 40 de nuclee. Astfel, arhitectura de 3nm va servi drept bază pentru următoarele modele MacBook și iPad, cu posibilitatea de a dezlănțui puterea viitorului chip A17 în iPhone 15.

Se vede cu ochiul liber că Apple a luat cea mai bună decizie pentru viitorul său atunci când s-a descotorosit de serviciile celor de la Intel. Sigur, întotdeauna există șansa ca Intel să revină pe baricade, însă va fi nevoit să gândească o strategie solidă pentru a putea chema în duel rivalul din California.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button