Tech&ITTECH

Apple plănuiește să simplifice modul în care accesezi Siri

Conform publicației Bloomberg, Apple lucrează la un proiect de simplificare a felului în care accesezi asistentul vocal Siri. După cum probabil știi, cea mai simplă metodă de a face acest lucru este zicând „Hei, Siri”. Ei bine, Apple vor să elimine hei-ul, astfel încât să poți fi ceva mai nepoliticos.

Schimbarea pare una minusculă, dar tehnologic vorbind, este o provocare majoră ce necesită un AI foarte avansat. Și în formula actuală există șanse foarte mari ca altcineva să îți poată activa asistentul de pe iPhone (asta dacă nu ai o voce cu totul specială), iar scurtarea frazei-cheie de activare nu va ajuta deloc în această direcție. În plus, cu o frază mai lungă sunt șanse mai mici ca Siri să se activeze accidental în cursul discuțiilor normale. Dacă în română sunt șanse mici să folosești Siri ca parte a unui cuvânt, în alte limbi există cuvinte care includ, fonetic, numele asistentului (de exemplu cuvântul „serious” din engleză).

Apple lucrează la acest proiect de câteva luni, dar schimbarea ar putea avea loc abia în 2023 sau chiar în 2024. Pentru moment, se colectează sample-uri cu fraza scurtată de la angajații companiei, pentru a antrena AI-ul să să diferențieze comenzile de la proprietar de alte sunete sau discuții pe care le aude.

Pe lângă această modificare, Apple lucrează și la aspecte mai practice, cum ar fi integrarea mai mare a lui Siri în aplicații terță parte și capacitatea de a înțelege corect și executa comenzi mai complexe. În acest fel, Apple speră ca Siri să prindă din urmă ceilalți asistenți, care, cu tot respectul pentru Apple fan boys/girls, au cam depășit Siri ca versatilitate și acuratețe. De exemplu, Alexa poate fi activată deja doar spunându-i numele, iar Google lucrează la un feature care va permite ca, după activarea inițială a asistentului, să nu mai trebuiască să zici din nou „OK Google” la comenzile următoare.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button