Tech&IT

Un bug de iOS 15 înregistra automat interacțiunile utilizatorilor cu Siri

Unii utilizatori de iPhone s-au trezit cu un bug care determina dispozitivul să înregistreze atomat interacțiunile acestora cu asistentul vocal Siri, chiar dacă opțiunea de colectare a datelor fusese dezactivată. Bug-ul a fost introdus odată cu iOS 15 și activa automat setarea Improve Siri & Dictation, care îi oferă lui Apple permisiunea de a înregistra, stoca și examina conversațiile cu Siri.

Compania a lansat iOS 15.4 beta 2, care rezolvă problema în cauză și precizează că a șters orice înregistrare stocată asociată acestui bug. Apple a dezactivat opțiunea pentru majoritatea utilizatorilor odată cu lansarea lui iOS 15.2, însă nu a rezolvat permanent bug-ul decât odată cu introducerea celei de-a doua versiuni beta pentru iOS 15.4. Tocmai de aceea este posibil ca unii utilizatori să fie notificați cu privire la îmbunătățirea interacțiunii cu Siri. Aceștia vor putea să respingă mai ușor acordarea permisiunilor și să păstreze opțiunea inactivă.

Dispozitivele afectate nu vor avea înregistrările audio supuse examinării. Apple le va șterge pe toate și va continua să-i avertizeze pe cei care s-ar putea confrunta cu această eroare… Pe hârtie. Ce-i drept, este unul din acele bug-uri despre care Apple ar trebui să ne înștiințeze fără întârziere, doar că aici există și o lipsă a transparenței. Dezvoltatorul nu a precizat câte dispozitive iOS au fost afectate și când anume, sau dacă o bună parte dintre înregistrări au fost șterse fie înainte, așa cum se lasă de înțeles, fie după ce au fost ascultate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button