TECHTech&ITTelefoane

Apple a plătit o parte din cele 13 miliarde de euro datorate Irlandei

Înainte să fie lovit Google cu o amendă masivă de Uniunea Europeană, Apple se afla în vizorul Comisiei, primind înștiințarea că trebuie să își plătească datoria istorică pe care o are față de Irlanda.

Apple anunță că a reușit până la ora actuală să plătească două treimi din datoria sa imensă de 13 miliarde de euro. Banii au fost puși într-un cont de tipul „escrow”, în care vor rămâne neatinși până când este soluționată permanent situația, iar abia apoi vor fi livrați către bugetul Irlandei.

Compania tot încearcă să facă apel, pentru a putea evita să plătească cele 13 miliarde de euro pe care le datorează, și din a căror neplată de-a lungul anilor a reușit să devină printre cele mai valoroase companii din lume. La urma urmei, Apple are acum o cotație bursieră de peste un bilion de dolari (bilion românesc, 12 zerouri).

Mai important de atât, nu doar că datoria în sine trebuie plătită, dar Uniunea Europeană încearcă în acest moment să se asigure că nu mai sunt astfel de „ocazii” pe viitor pentru ca marile corporații, în special cele americane, să plătească aproape zero impozit pe tot venitul pe care îl generează pe continent și în insulele afiliate.

Dacă asta se va și întâmpla, este cam discutabil. Vorbim de o companie cu o valoare de peste un bilion de dolari. Un asemenea gigant este greu de ținut în frâu.

[Reuters]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button