RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Moment istoric: Nu Google, nu Amazon, nu Microsoft ci Apple este prima companie de 1 trilion de dolari!

La doar o zi după ce a publicat rezultatele favorabile pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2018, Apple a devenit prima companie din lume cu o valoare pe piața bursieră de peste 1 trilion de dolari. Adică… o mie de miliarde! Unu urmat de 12 zerouri!

Când a fost publicat acest anunț, valoarea unei acțiuni Apple a costat 206,90 dolari, iar capitalizarea sa pe piață a fost de 1.017 miliarde de dolari. Între timp, valoarea unei acțiuni a ajuns la 207,39 dolari, astfel încât foarte probabil compania va rămâne în jurul valorii de 1 trilion în următoarele ore sau zile, înainte de a mai crește sau a mai scădea.

Rezultatele celui de-al treilea trimestru ale lui Apple au fost determinate de vânzările puternice de iPhone, precum și de o creștere masivă a veniturilor pe care le primește pentru serviciile sale. De fapt, în timp ce câștigurile companiei pe iPhone pentru acest trimestru au crescut cu 20% față de anul trecut, veniturile serviciilor Apple au crescut cu 31% în aceeași perioadă, timp în care compania și-a extins gama de oferte. În același timp, vânzările de tablete iPad și PC-uri Mac au scăzut cu 5% față de anul trecut.

Înființată inițial ca producător de computere în 1976, Apple s-a extins pe zeci de categorii de produse în anii ’90, multe dintre ele fiind un eșec. După ce Steve Jobs s-a întors la Apple în calitate de CEO în 1997, a întrerupt majoritatea liniilor de produse pentru a se concentra pe PC-uri. Începând cu anul 2001, compania a început să-și extindă familia de produse încă o dată cu playerul de muzică iPod care a fost urmat de Apple TV în 2006 (denumit inițial iTV), iPhone-ul în 2007, iPad-ul în 2010, Apple Watch în 2015 , și HomePod în 2017. În plus, compania a achiziționat Beats Electronics în 2014. Este evident că firma s-a extins în trei noi categorii de produse în ultimii opt ani și în timp ce vânzările produselor Apple Watch și Beats cresc, veniturile companiei sunt în creștere, în mare parte datorită prețurilor mari de vânzare a telefoanelor iPhone, cum ar fi iPhone X de 999 dolari.

În timp ce Apple este fără îndoială în fața altor companii de înaltă tehnologie din Statele Unite în ceea ce privește limita pe piața bursieră (Amazon este cotat la 884,01 miliarde de dolari, Alphabet la 854,86 miliarde, iar Microsoft la 827,53 miliarde de dolari), aceasta nu este cea mai scumpă firmă din lume în sensul propriu-zis. În funcție de cine face calculele, evaluarea societății de petrol și gaze controlate de stat Saudi Aramco se situează între 1,2 și 1,5 trilioane de dolari. Prin urmare, Apple are nevoie să crească în continuare în încercarea de a deveni cea mai valoroasă companie din istorie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button