Tech&IT

Apple va arăta reclame utilizatorilor în App Store

De acum, vei vedea reclame în tab-ul principal al App Store. Asta marchează o schimbare radicală față de formatul de până acum, în care utilizatorii care intrau pe aplicație vedeau diferite aplicații alese manual de echipa editorială de la Apple. Ce înseamnă mai exact asta? Hai să elaborăm.

Primul lucru pe care îl vei vedea pe pagina principală a App Store sunt reclame plătite pentru aplicații, iar asta nu e tot. Mai mult, când intri pe pagina unui program sau al unui joc, în noua secțiune „You Might Also Like” din partea de jos a paginii vei da și acolo de reclame. Cu toate astea, trebuie să dau o bilă albă pentru că reclamele respective sunt marcate ca atare. Fiecare spațiu publicitar, dacă îi pot spune așa, are un fundal albastru și un semn mic pe care scrie „Ad”.

apple app store ad

Toate astea reprezintă o schimbare de filosofie a companiei care, până acum, se bătea cu pumnii în piept de cât de responsabilă e cu datele utilizatorilor și cum este un etalon în ceea ce privește intimitatea. Ce legătura are asta cu reclamele? Ei bine, ca algoritmul din spate să știe ce reclame să îți livreze în așa fel încât să maximizeze șansele ca tu să dai click pe ele, trebuie să te cunoască.

Conform specialiștilor în domeniu, Apple caută să își mărească venitul din reclame folosindu-se și de alte aplicații proprietare de pe dispozitivele lor, cum ar fi Apple Maps. În viitor, gigantul din Cupertino este așteptat să modifice aplicația de hărți în așa fel încât, în urma unei căutări cum ar fi „restaurant”, în primele rezultate să apară publicitate, lucru care nu se întâmplă acum.

Rămâne de văzut cum va evolua această schimbare în gândirea companiei, dar nu pot să spun că îmi place în mod deosebit direcția în care se îndreaptă. Mi se pare puțin greșit ca, pe un telefon de 1.000 de euro sau chiar mai mult, să trebuiască să vedem reclame de fiecare dată când deschidem o aplicație implicită. Sper doar ca Apple să își păstreze norma de bun-simț și să nu cadă pradă lăcomiei, în așa fel încât să ajungem să vedem reclame și pe locks creen.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button