Tech&ITȘtiriTelefoane

Probleme pentru Apple: ecranele de pe iPhone 14 Pro și Pro Max au început să se strice… din soft

Deja au apărut primele probleme mai serioase pentru iPhone 14 Pro și Pro Max. Mai mulți utilizatori au raportat faptul că au văzut niște linii orizontale anormale pe ecran atunci când fie și-au deblocat telefonul, fie l-au repornit. Deși la prima vedere poate părea o problemă de hardware (lot de ecrane defectuos/alte probleme interne de hardware), Apple a anunțat că lucrează la o rezolvare care va veni în următorul update de iOS.

Conform publicației MacRumors, care a reușit să pună mâna pe un memo intern din cadrul companiei, se pare că Apple a luat la cunoștință problemele și lucrează pentru a remedia problema. Asta înseamnă că inginerii companiei au localizat problema ca fiind una de software, deci nu este nevoie de un recall al dispozitivelor afectate.

Asta este bine, ținând cont că o problemă atât de gravă poate fi rezolvată printr-un update de iOS. O altă întrebare este când va deveni această actualizare disponibilă? Ei bine, asta nu știm exact, dar avem suficiente informații încât să facem o predicție.

Nu cred că acest fix va veni odată cu iOS 16.3 dintr-un motiv destul de simplu. Deși această versiune a sistemului de operare este deja în faza de test de ceva timp, încă suntem în faza de început a perioadei de testare, astfel nu cred că inginerii de la Apple sunt dispuși să aștepte până undeva pe la sfârșitul lunii februarie ca să facă disponibilă un asemenea fix important.

A doua variantă (și cea mai plauzibilă după părerea mea) este ca această problemă să se rezolve în iOS 16.2.1. Apple mai obișnuiește să adauge astfel de patch-uri mici pentru a rezolva probleme serioase sau bug-uri intruzive. Plus că, istoric vorbind, aceste mici actualizări nu au trecut niciodată printr-o perioadă de beta testing, așa cum fac versiunile mai mari ale sistemului de operare. Asta înseamnă că Apple poate împinge noua versiune oricând este gata, fără să mai fie nevoie să treacă printr-un proces lung de testare.

Morala poveștii este: dacă vezi niște linii dubioase pe ecranul noului tău telefon de 1000+ euro, nu te speria (prea tare). Se pare că inginerii de la Apple sunt încrezători că toate se vor rezolva la următorul update, care poate veni mai devreme decât te-ai aștepta.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button