Tech&ITȘtiri

iOS 16.2 tocmai a fost lansat. Ce funcții noi și îmbunătățiri aduce

Așa cum deja ne-am obișnuit, fiecare lansare nouă de iOS vine cu o multitudine de funcții noi, unele mai folositoare decât altele (mă uit la tine, Keyboard Haptic). Și uite așa se face că Apple tocmai a lansat iOS 16.2, așa că haide să trecem repede prin revistă cele mai interesante chestii noi introduse în noua versiune. Înainte să începem însă, trebuie să menționez că actualizarea este disponibilă pe orice iPhone 8 sau mai nou.

Apple Music Sing

Cea mai interesantă funcție este de departe implementarea unui sistem de karaoke în Apple Music. Am scris și eu despre asta acum o săptămână iar long story short, chestia asta te lasă să îți terorizezi prietenii din confortul casei în loc să îi scoți în oraș când ai chef să cânți. Am dedicat un întreg articol acestei funcții, material pe care îl poți găsi aici.

Advanced Data Protection

Apple-advanced-security-Advanced-Data-Protection_screen-Feature

Aici avem o funcție care a făcut ceva vâlvă în mediul online atunci când Apple a anunțat că o va implementa în noul update de iOS. Advanced Data Protection criptează și mai multe dintre datele utilizatorilor care ajung în iCloud sub formă de backup cum ar fi pozele și mesajele. Poate nu pare ca ceva rău la prima vedere, dar asta mai înseamnă și că Apple nu va mai scana pozele din iCloud pentru conținut ilegal. Găsești articolul meu întreg în care am detaliat asta aici.

Aplicația Freeform

iOS 16.2 conține și noua aplicație Freeform pentru iPhone. Freeform este practic o tablă albă goală, pe care poți să scrii, să desenezi și să atașezi tot felul de alte chestii pentru a lucra mai eficient sau pentru a-ți pune pe hârtia digitală ideile sau gândurile. Partea mai interesantă este că această aplicație poate funcționa în colaborare cu alții, deci dacă tu scrii sau desenezi ceva pe telefonul tău, oricine are acces la acel whiteboard va putea vedea, modifica sau adăuga alte lucruri.

Noi setări pentru Always-On Display

Una dintre funcțiile mai controversate ale iOS 16 este Always On Display, și nu pentru că lumea nu și-ar fi dorit această tehnologie implementată și pe iPhone, ci a fost controversată pentru modul de implementare. Pe când mai toate telefoanele Android adoptă un design minimalist al interfeței de Always On Display, Apple a ales să meargă pe o abordare mai îndrăzneață și să lase vizibil și imaginea de fundal, nu doar informații precum ora, data și ceva notificări. Dar asta se schimbă odată cu iOS 16.2, care aduce setări extra cu care poți să alegi ce vrei să vezi pe ecran atunci când această funcție este activată. Mai multe aici.

O nouă setare pentru AirDrop

ios 16.2 airdrop

 

Airdrop este cu siguranță una dintre cele mai folositoare funcții din ecosistemul Apple, iar iOS 16.2 tocmai a făcut-o și mai bună. Dacă vrei să primești niște poze de la cineva pe care nu îl ai în contacte, până acum trebuia să îți deschizi AirDrop pentru toată lumea, ceea ce ar fi putut duce la alerte spam și riscuri de securitate. Acum, când vrei să faci asta, o nouă opțiune te lasă să îți activezi AirDrop pentru toată lumea pe o perioadă de 10 minute. După, sistemul revine automat la aprobarea transferurilor doar de la contacte sau deloc, în funcție de cum îl aveai setat inițial.

Două noi widget-uri pentru lock screen

ios 16.2 widgets

iOS 16.2 mai aduce și două noi widget-uri pentru lock screen derivate din aplicația Health. Primul este pentru funcția de urmărire a somnului și îți spune câte ore ai dormit și diferitele stagii de somn prin care ai trecut în noaptea anterioară. Al doilea este pentru o funcție implementată relativ recent, și anume cea de Medications. Practic, acest widget îți spune ce medicamente trebuie să iei și la ce oră direct pe lock screen, fără să mai fie nevoie să intri în aplicație ca să vezi asta.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button