RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Apple primeste inca o lovitura in Rusia din cauza noilor reglementari

Magazinul lor de aplicatii ar putea fi afectat

Desi Apple se afla inca in dezbatere pe teritoriul SUA, Rusia a inceput deja sa ia masuri. Masuri pentru a reduce practicile neloiale atunci cand vine vorba de distribuirea continutului digital, in special cand discutam; despre aplicatii jocuri. Un parlamentar a propus reducerea taxelor incasate de propietarii acestor magazine de aplicatii, in cazul nostru Apple cu al sau App Store. Procentul de 30% va fi redus astfel la 20%, adaugand inca o cerinta pentru Apple si Google. Cum s-au desfasurat afacerile pana in prezent? Profitul a fost impartit pana acum intre creatorul continutului si compania care detine platforma/magazinul de aplicatii. Cat ajunge % ajunge la creator? Fix 70% din profit, iar restul de 30% ajungeau direct la propietarul magazinului virtual.

Motivul din spate? Fondurile economisite prin noua abordare, vor fi redirectionate pentru a sustine pregatirea specialistilor care activeaza in domeniul IT. In timp ce companiile mari, Google si Apple ar fi extrem de incantate sa doneze in mod regulat o parte din banuti pentru a sprijini activitati similare; nu stiu daca vor fi atat de fericite sa accepte reducerea de-o treime a incasarilor.

Noua lege s-ar putea dovedi problematica pentru Apple, deoarece magazinul lor de aplicaiti este singurul care va fi afectat, in cazul iOS. Apple se afla deja in conflict cu autoritatile in Rusia, dupa ce a fost gasita vinovata pentru practici neloiale, blocand aplicatiile terte pentru control parental.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button