Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Apple a aprobat din greseala un program malitios deghizat in Adobe Flash

Apple a aprobat din greseala un program malitios deghizat intr-un kit de instalare pentru Adobe Flash. Va mai aduceti aminte de Flash, nu-i asa? Un strat de compatibilitate gandit pentru afisarea continutului media incarcat pe paginile web, in trecut. Motivul pentru care Flash a fost eliminat foarte rapid, a fost din cauza vulnerabilitatilor care tot apareau la scurt timp; in ciuda patch-urilor oferite de Adobe. In prezent, plugin-ul a fost inlocuit de HTML5 care a fost integrat in majoritatea browserelor, sporind nivelul securitatii. Bun, daca am lamurit putin motivul pentru care Adobe Flash a primit un sut din partea dezvoltatorilor software, sa analizam ultima isprava facuta de Apple.

Cum a reusit sa treaca neobservat malware-ul?

Apple are implementat un nou sistem pentru macOS, prin care s-au asigurat ca aplicatiile instalate din exteriorul magazinului lor de aplicatii sunt sigure si nu-ti vor provoca dureri de cap. Pe scurt, este necesar ca dezvoltatorul X sa trimita in avans aplicatia pentru examinare amanuntita; inainte ca sistemul de securitate integrat „Gatekeeper” sa-i permita sa ruleze linistit pe masinaria ta, scumpa de altfel. Pare simplu la prima vedere, insa, sistemul care trebuia sa fie unul riguros, a aprobat un malware chiar sub nasul lui Apple.

Virusul Shlayer se afla deghizat intr-un kit de instalare fals pentru Adobe Flash. Un fel de cal troian ascuns intr-un alt cal troian, daca punem la socoteala vulnerabilitatile Flash-ului. Da, suna ciudat dar cam asta s-a intamplat, virusul ar fi supus utilizatorii de Mac la risc inca din anul 2019. Apple a reusit sa elimine complet malware-ul din magazinul de aplicatii de doua ori pana acum. Inca o data, aveti mare grija si evitati pe cat de mult sa rulati software vechi, provenite din dubioase.

Apple

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button