HiFi-TV

Apple prezintă noul model Apple TV 4K

Apple a început în ultima vreme să vadă potențialul de venit pe care-l oferă televiziunea și programele TV. Ba chiar se zvonește că licitează pentru drepturile filmelor James Bond. Dar pentru a avea succes și pe acest segment, Apple are în primul rând nevoie de hardware nou. Până astăzi, ultimul upgrade pe care l-a primit Apple TV a fost în 2015.

Așadar urați-i bun venit lui Apple TV 4K. Este evident încă din nume care este principala noutate care vine la pachet cu acest dispozitiv, și anume posibilitatea de a reda conținut video în rezoluție 3840×2160. Aceasta nu este însă singura caracteristică nouă, dispozitivul beneficiind și de funcția de HDR.

Noul dispozitiv este alimentat de cipul A10X Fusion Apple, același cip care se regăsește și în noul iPad Pro. Datorită lui, performanța noului Apple TV este de 2 ori mai mare decât cea din generația anterioară.

Apple a bătut palma cu mai multe studiouri majore pentru a putea oferi mai mult conținut. Vestea bună este că versiunile 4K vor costa la fel de mult ca cele HD, iar dacă deja ați cumpărat un film în format HD, atunci acesta va fi actualizat la varianta sa 4K fără a mai necesita alte costuri adiționale.

Apple TV 4K va fi disponibil pentru precomandă începând cu data de 15 septembrie, iar în magazine va apărea cu o săptămână mai târziu, pe 22 septembrie. Modelul cu 32GB va costa 180 dolari, iar cel de 64GB va fi cu 20 dolari mai scump, având un preț de 200 dolari. Vechiul model (care are o capacitate de stocare de 32GB) va fi în continuare disponibil la prețul de 150 dolari.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button