MORE

Apple mai angajează 4 experți în programe TV

Conform unui articol de pe variety.com, în tentativa lor de a deveni competitivi pe piața de conținut TV, Apple a mai angajat un trio de experți de la Sony, plus un fost director de la WGN.

De la Sony Pictures Television, Apple a angajat pe Kim Rozenfield, fostul director de programe al companiei. La Apple el va ocupa funcția de conducător executiv pentru departamentul de dezvoltare a seriilor de documentare. Apple a mai angajat de la Sony pe Max Aronson și Ali Woodruff. Primul a ocupat postul de vicepreședinte al departamentului responsabil cu dezvoltarea de noi programe de dramă, iar cel din urmă a fost director pe partea de creație. La Apple amândoi vor ocupa funcția de directori de dezvoltare.

Rozenfield, Aronson și Woodruff se vor subordona lui Zack Van Hamburg și a lui Jamie Erlicht, pe care Apple i-a racolat mai devreme anul acesta cu scopul de a conduce noua echipă responsabilă cu partea de conținut video pentru TV.

În cele din urmă, Apple a angajat pe Rita Cooper Lee, care va lucra la Apple sub îndrumarea lui Tom Neumayr. Anterior a avut funcția de director de publicitate la WGN America.

Ultimele angajări efectuate de Apple au marcat o continuare a eforturilor de extindere în domeniul programelor TV. Anterior s-a spus despre Apple că ar dispune de un buget de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea de conținut nou video pentru Apple TV.

Cele mai noi zvonuri spun că Apple ar licita pentru drepturile francizei James Bond. Drepturile Sony au expirat după filmul din 2015, iar acum mai multe companii (printre care și Apple) negociază pentru achiziția drepturilor. Warner Bros. ar deține momentan avantajul în negocieri, dar Zack Van Hamburg și Jamie Erlicht (foști directori Sony Pictures) ar putea echilibra balanța în favoarea Apple.

În afara de asta, conform Financial Times, Apple mai licitează (împotriva celor de la Netflix) pentru un nou serial de dramă care va avea în rolurile principale pe Jennifer Aniston și Reese Witherspoon. Este clar că Apple face eforturi considerabile pentru a ajunge din urmă concurența. Rămâne de văzut dacă în final va merita.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button