HiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Apple pare că va oferi gratuit conținut pe serviciul său de streaming

Apple a dezvăluit vara aceasta intenția de-a investi nu mai puțin de 1 miliard de dolari pentru realizarea de conținut video original, care urmează să fie distribuit prin propriul serviciu de streaming, într-un stil similar cu Netflix.

De când a fost anunțată această inițiativă a persistat o întrebare destul de importantă: „Cât va costa?”. Un răspuns a răsărit recent prin presă, și pare că va fi „nimic”.

Conform informațiile care circulă acum prin presă, conținutul pe care Apple îl va produce va fi distribuit gratuit prin aplicația TV, indiferent pe ce dispozitiv Apple este instalată. Cei care dețin un iPhone, iPad, sau Apple TV-ul dedicat, vor putea să vadă conținutul respectiv fără nici un cost adițional dincolo de cel de achiziție al dispozitivului în sine.

Desigur, pentru conținutul care nu este produs de către Apple, ci licențiat de la diverse studiouri și canale de televiziune, va trebui plătită o taxă deocamdată necunoscută. Compania a refuzat să ofere vreun comentariu despre  zvon, în general aceasta fiind măsura luată de orice companie despre zvonuri.

Conținutul gratuit cu siguranță va atrage foarte mulți privitori, în special pentru că nu este vorba de nimicuri ieftine, ci de producții foarte scumpe. Dacă se adeverește, decizia ar fi una cu adevărat impresionantă, pentru că vorbim de compania care se folosește de fiecare ocazie cu putință pentru a stoarce bani de la clienții săi.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button