TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Apple ar putea folosi propriile modemuri 5G pentru urmatoarele serii de iPhone

Într-o notă mai comică aka o glumă nesărată, Apple tinde să adopte lozinca DIY (do-it-yourself) din rețeta de succes a oricărei trupe de punk. Dezvoltatorul a ales să-și creeze singur-singurel chip-uri (vezi M1 și viitorul M2) iar acum vrea să-și facă o fermă proprie de modemuri 5G pe care să le integreze în noile iPhone-uri.

Odată „infiltrat” în (sau, mai degrabă, după ce și-a însușit) afacerea cu modemuri 5G pentru telefoane a celor de la Intel în 2019, Mărul ar putea începe această operațiune cel mai devreme în anul 2023, după cum spune analistul Ming-Chi Kuo. Până atunci, ar însemna ca Apple să rămână în continuare în bune relații cu cei de la Qualcomm, furnizorul principal de astfel de tehnologii, pentru cel puțin încă vreo câteva generații de iPhone-uri.

Apple este un jucător de cursă lungă

iPhone 12 se folosește de modemurile Qualcomm Snapdragon X55, urmând ca dezvoltatorul să treacă pe variantele X60 și X65 pentru următoarele serii pentru 2021 și 2022. După aceea, odată ce gigantul tech va fi trecut la propriile modemuri, costurile de producție vor fi mult mai scăzute, la fel cum se vor ameliora și micile/marile probleme de furnizare a componentelor.

Estimăm că iPhone-urile vor adopta chip-urile 5G produse de Apple cel mai devreme în anul 2023. Din moment ce vânzările de chip-uri 5G în sectorul high-end pentru Android sunt destul de lente, Qualcomm va fi forțat să se orienteze către vânzări mai multe pe sectorul low-end, pentru a-și putea reveni de pe urma viitoarei „desprinderi” de Apple. Ming-Chi Kuo

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button