Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Noile procesoare Apple M2 au intrat în producție și s-ar putea lansa în această vară

După ce Apple a decis că nu mai dorește să aștepte soluții de la Intel și AMD în ceea ce privește procesoarele, și-a făcut apariția chip-ul M1, un rival puternic și cu potențial. Dar cum tehnologia progresează cu viteza luminii și ceea ce astăzi este ultimul răget ar putea deveni de domeniul trecutului chiar în ziua următoare, compania nu a stat degeaba și s-a pus pe dezvoltarea succesorului.

Sursele spun că Apple M2 va începe să-și ocupe locul de drept în interiorul noii generații de MacBook-uri cel mai devreme începând cu luna iulie a acestui an. Procesoarele sunt fabricate de către TSMC, fiind bazate pe arhitectura 5-nanometer plus (N5P), și vor păstra rețeta SoC (system-on-a-chip), adică va integra atât caracteristici CPU și GPU, cât și procesoare AI.

Până când seria Apple M2 va fi lansată oficial, compania utilizează procesoarele M1 pentru modelele MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini și proaspătul iMac 24-inch. De altfel, iMac-urile de 21.5 și 27 de inci, MacBook Pro-urile de 13 și 16 inci, precum și iMac Pro și Mac Pro (prea multe „Mac-uri” și „i-uri”, Dumnezeule!!!) încă se folosesc de procesoarele Intel, în ciuda planurilor Apple de a desprinde total de astfel de furnizori în termen de doi ani.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button