AutoRSS PaginaDeMedia

Apple ar vrea să-și lanseze prima mașină autonomă în 2025

De curând vorbeam despre o companie care a realizat o serie de randări bazate pe mașina electrică brevetată de către Apple. Acum, însă, veștile devin ceva mai interesante, în sensul că gigantul din California își îndreaptă întreaga atenție nu către sectorul auto la modul general, ci către mașinile self-driving. Pe această cale, sursele spun că Apple și-ar putea lansa propriul vehicul autonom pe undeva prin 2025.

Bloomberg menționează că producătorul a ocolit ideea unei mașini semi-autonome, preferând să-și investească resursele în dezvoltarea unui vehicul capabil să te lase să dormi pe bancheta din spate în timp ce autopilotul face toată treaba (*cough Tesla *cough).  Bine, în mod clar nu este asta motivația din spatele proiectului celor de la Apple, care deja au început să accelereze procesul de dezvoltare.

Inițial, Apple prevăzuse un interval de 5-7 ani în care mașina să prindă viață și să fie pusă pe șosele, dar noile informații indică faptul că, de acum, ne vom raporta la o perioadă de numai 4 ani, adică anul 2025. Reprezentanții sunt de părere că planul a început să capete fluiditate, astfel încât Apple s-a ambiționat să finalizeze devoltarea sistemului autonom la timp. Astfel, se spune că producătorul a terminat lucrul la „părțile cele mai importante”.

Unele zvonuri se leagă și de design-ul interior al mașinii. Din câte se aude, Apple ar fi luat în considerare un interior în stil lounge, cu canapele pentru pasageri, însă niciun fel de volan, darămite niște pedale. Totul s-ar baza pe un sistem de infotainment, alături de posibila prezență a unui sistem de preluare manuală a controlului în caz de urgență.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button