ȘtiriTech&IT

Este posibil ca Apple să lucreze la un MacBook de buget

În momentul de față, cel mai ieftin MacBook este modelul MacBook Air cu M1 din 2020, dar aici vorbim de un device lansat acum 3 ani. În viitor, se pare că vei avea opțiunea de a-ți lua un MacBook low-cost actual, conform Digitimes.

Intrarea celor de la Apple pe segmentul de notebook-uri low-cost va însemna că deja existentele Chromebook-uri vor avea un rival de care să se teamă. Conform articolului, lansarea noului device va avea loc în cel mai bun caz în a doua jumătate a anului 2024. Faptul că cei de la Apple au în plan un MacBook mai ieftin care să se diferențieze de seriile Air și Pro va însemna în mod evident o deschidere către mai multe tipuri de utilizatori și bugete, motiv pentru care, cred eu, că se vor vinde ca pâinea caldă.

În momentul de față, iPad-urile sunt cele mai accesibile produse Apple pentru elevi și studenți, dar sunt mai scumpe și mai greu de folosit pentru aceștia, motiv pentru care un Chromebook este o alegere mai bună. Asta este în mod evident o problemă pentru Apple, iar un MacBook mai accesibil va fi răspunsul. Totuși, nu cred că ne putem aștepta ca această nouă linie de produse să rivalizeze cele mai ieftine Chromebook-uri, care costă în jur de 1.700 de lei.

Cum se poate ajunge la un low-price range pentru niște MacBook-uri? Ei bine, aici este vorba de materialele și piesele din care acestea sunt fabricate. Vorbim aici de niște opțiuni mai ieftine pentru carcasa exterioară și pentru componentele mecanice.

După cum am fost obișnuiți, celor de la Apple le ia cam nouă luni să ajungă la stadiul de producție în masă pentru un device, dar din moment ce aceștia nu au făcut niciun anunț oficial în acest sens, șansele de a pune mâna pe un astfel de MacBook în prima jumătate a anului viitor sunt destul de mici.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button