Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Chip-ul M1X de la Apple ar putea întrece RTX 3070 pentru laptopuri

Mai este puțin până la WWDC 2021, când vom afla cu toții ce anume ne-a pregătit Apple în materie de MacBook-uri. Noua iterație ar urma să fie echipată fie cu chip-ul M1X, fie cu M2, ambele fiind niște procesoare ambițioase, dar cel dintâi este subiectul unor discuții aprinse vis-a-vis de performanță, iar cele spuse sunt suficiente pentru a stârni un adevărat război între Windows și MacOS. Și nu, nu unul din acela ridicol, în care Intel s-a făcut singur de râs (din nou!).

Zvonurile spun că M1X, procesorul cu 16/32 nuclee și grafică integrată al celor de la Apple, ar fi atât de forțos, încât nu doar că ar egala, ci chiar ar întrece varianta mobile a chipset-ului RTX 3070 de la NVIDIA. Știrea vine de pe YouTube, din partea utilizatorului Dave2D. Acesta spune că varianta cu 32 de nuclee a M1X care ar putea alimenta MacBook Pro-ul de 16 inci, în vreme ce fratele de 14 inci va primi tratamentul cu procesorul pe 16 nuclee.

Pe partea de consum, cele două variante ale M1X vor mânca în jur de 40W, respectiv 20W, iar afirmațiile cu privire la performanțele flagship-ului se leagă de testele sintetice în GFXBench 5.0 Aztec. Prin urmare, se estimează că noul procesor Apple cu 32 de nuclee va obține un framerate foarte asemănător cu cel oferit de varianta pentru laptopuri a RTX 3070 – în jur de 170.

Informațiile sunt, evident, victimele scepticismului, dar este interesant de observat faptul că utilizatorul a comparat performanțele unui GPU care consumă aproape 90W cu procesorul Apple a cărui variantă musculoasă nu sare, în teorie, de 40W. În plus, opțiunile în materie de gaming pe un MacBook sunt foarte limitate. Cine ar vrea să folosească noile laptopuri pentru jocuri ar trebui să-și pună pofta în cui, pentru că nu prea ne putem bucura de titluri care să ruleze nativ.

Tot ce pot spune este… La treabă, Rosetta 2…? Bine, pentru niște jocuri mai bătrânele, dar să fim serioși, cine se joacă pe macOS? A aduce în discuție asta este ca și cum ai aduce în discuție o dietă vegetariană la o întâlnire cu triburile canibale. Cel puțin momentan. O facem, totuși, de dragul comparației.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button