Tech&ITȘtiri

Apple lucrează la un iMac de 32 de inch

Apple explorează posibilitatea de a mări dimensiunea liniei sale de iMac, potrivit informațiilor interne de la Mark Gurman de la Bloomberg. În newsletter-ul său Power On, Gurman a declarat că gigantul tech testează modele cu un ecran estimat la 32 de inch. Cu toate acestea, având în vedere că aceste iMac-uri mai mari sunt încă în stadiile incipiente de dezvoltare, Gurman prezice că lansarea lor nu va avea loc până la sfârșitul anului 2024 sau posibil 2025.

Anterior, Gurman a dezvăluit că Apple proiecta un iMac cu un ecran mai mare de 30 de inch. Această anunț recent a confirmat că dimensiunea planificată se aliniază cu monitorul Pro Display XDR de 32 de inch, flagship-ul Apple. Pro Display XDR, lansat în decembrie 2019, oferă rezoluție 6K și se vinde cu prețuri începând de la $4,999.

Gigantul din Cupertino a eliminat modelele iMac și iMac Pro de 27 de inch bazate pe Intel în ultimii ani, lăsând un gol în linia sa de produse pentru un iMac mai mare, alimentat de silicon Apple. Studio Display de 27 de inch, compatibil cu Mac Studio sau orice alt Mac pe silicon Apple, nu oferă funcționalitatea integrată pentru care iMac este cunoscut.

În prezent, singura ofertă de desktop all-in-one a Apple este iMac-ul de 24 de inch, care a debutat în aprilie 2021 cu chipul M1. Gurman se așteaptă la o actualizare pentru acest model până la începutul anului viitor, prezentând chipul M3 mai rapid. Acest chipset de generație următoare, fabricat folosind procesul TSMC de 3nm, este de așteptat să aducă îmbunătățiri semnificative în performanță și eficiență energetică, un salt semnificativ de la procesul actual de fabricație al M1, de 5nm.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button