Tech&ITȘtiri

Apple lucrează la o cască VR mai ieftină

Apple a anunțat recent casca VR Vision Pro, iar pe cât de interesantă este abordarea companiei, pe atât de scump este produsul final. Cu toate astea, nu e totul așa de rău pe cum pare. Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple își îndreaptă atenția către o versiune mai accesibilă a Vision Pro. Se pare că acest nou model va fi denumit „Apple Vision One” sau, mai simplu, „Apple Vision”.

În buletinul său recent Power On, Gurman a menționat că Apple lucrează într-adevăr la o variantă de căști mai ieftină. Asemănător abordării lor cu iPhone standard și Pro, compania pare să urmeze o strategie similară cu două produse. Cu prețul piperat de $3,499 al Vision Pro (destul de apropiat de costul de producție) Apple ar putea înlocui unele funcții premium cu alternative mai puțin costisitoare. Imaginează-ți mai puține camere, un design de bandă mai simplu și necesitatea de a folosi AirPods pentru audio.

Cu toate acestea, Gurman nu crede că producătorul va economisi pe unele elemente cheie. La fel cum ecranul tactil este esențial pentru iPhone-ul tău, ecranul extern EyeSight și sistemul de urmărire a ochilor și a mâinilor sunt considerate vitale pentru Apple Vision. Unii specialiști din domeniu au speculat mai devreme că un ecran exterior ar fi o cheltuială inutilă. Dar uite, compania vede funcția EyeSight ca un diferențiator important care îți permite să rămâi conectat cu ceilalți în timp ce ești imersat în lumea AR/VR.

La urma urmei, materialele mai ieftine și un proces de producție mai eficient ar putea ajuta la reducerea costului modelelor de căști viitoare, economisind astfel câteva sute bune de dolari. Rapoartele despre aceste noi căști mai accesibile au apărut pentru prima dată în ianuarie, grație Bloomberg. Conform specialiștilor, un orizont de timp realist pentru lansarea acestei căști mai accesibile este anul 2025.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button