Tech&ITPC

Apple ar putea readuce logo-ul iluminat pe spatele MacBook-urilor

Am o veste bună pentru toți fanii MacBook-urilor cu logo iluminat! Tocmai a fost publicat un patent care pare că va readuce funcția mult regretată de posesorii de laptopuri Apple. Mai exact, compania lucrează la un sistem compus dintr-o oglindă care să permită iluminării să treacă prin ea, dar fără ca aceasta să expună și componentele interne.

Practic, acest logo iluminat va funcționa pe baza aceluiași principiu ca în trecut, cu lumina care se vede pe spatele laptopului venind de la backlight-ul ecranului. Ce este diferit este faptul că mărul mușcat va include și o oglindă ce îi va da logo-ului strălucire atunci când este iluminat, ascunzând componentele inestetice din capac.

Apple a „omorât” această funcție în 2015, odată cu schimbarea limbajului de design și renunțarea la porturile USB-A și MagSafe (pe care mă bucur că l-au adus înapoi). Motivele sunt multe: primul ar fi că eliminarea mărului iluminat a făcut capacul laptopului mai subțire, altul este din cauza costului mai ridicat de implementare.

Un alt motiv care mi se pare foarte interesant este acela de bleeding. Practic, dacă folosești laptopul cu logo-ul poziționat direct în lumina soarelui, din cauza faptului că este transparent pentru a putea permite iluminării să treacă prin el, mulți utilizatori s-au plâns că vedeau puncte foarte luminoase pe mijlocul ecranelor lor. Iar cum MacBook-urile sunt folosite în domenii creative precum editare foto sau video, pot să înțeleg cum o astfel de problemă se poate transforma într-un inconvenient major pentru unii.

Introdusă în 1999, odată cu a treia generație a modelului PowerBook G3, mărul iluminat avea să devină un fan favourite și o alegere de design care diferenția laptopurile Apple de restul, pentru următorii 16 ani, timp în care funcția a fost inclusă pe toate modelele de calculatoare portabile ale companiei.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button