GamingPC&Consoles

Apple a lansat un kit de portat jocuri DirectX 12 pe Mac

Chiar dacă vedeta acestei ediții de WWDC 2023 a fost fără doar și poate casca de realitate augmentată a celor de la Apple, eu sunt mai încântat de altă veste. Mai exact aia care prevestește un val de jocuri pe care le vom putea juca direct pe laptopuri și PC-uri cu macOS. Asta va fi posibil cu ajutorul unui kit de portare pentru lansări care folosesc API-ul DirectX 12. Producătorul l-a numit simplu „Game Porting Toolkit” și a explicat cei trei pași pe care îi vor parcurge studiourile de jocuri:

  1. Evaluare: vezi cum funcționează jocul tău pe silicon Apple;
  2. Convertirea shaderelor: procesul prin care shaderele din joc sunt convertite pentru Mac-uri;
  3. Convertirea codului: traducerea codului sursă pentru Mac și optimizarea performanței.

Pentru a demonstra cât de bine se descurcă kit-ul de portare, cei de la Apple ne-au arătat ceva gameplay din The Medium. Jocul funcționează prin intermediul Rosetta (layer-ul de traducere al producătorului) și chiar dacă pe Windows rulează nativ prin intermediul API-ului DirectX 12, demonstrația pe Mac nu a fost rea deloc.

Iar The Medium este doar un alt exemplu, iar Apple a mers all-in cu gamingul pe dispozitivele sale. În cadrul WWDC 2023 am aflat că Death Stranding Director’s Cut vine pe Mac, asta după ce am aflat de No Man’s Sky acum câteva zile. Și pregătiți-vă să auziți cum multe alte jocuri își fac încetul cu încetul loc și pe PC-urile celor de la Apple. Cred că era și cazul să trecem peste preconcepția că MacBook-urile sunt bune la gaming doar ca mousepad, iar cu un al treilea jucător pe piață sunt foarte curios cum va rezista Windows-ul ca sistem de operare „de gaming”.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button