TelefoaneRSS PaginaDeMedia

iOS 15.2 te va ajuta să afli dacă iPhone-ul tău are componente aprobate de Apple sau third-party

Știu că am adus acum ceva vreme vorba despre noul program al celor de la Apple. Compania le-a dat utilizatorilor posibilitatea de a-și repara singuri iPhone-ul, punându-le la dispoziție piesele necesare ce pot fi comandate alături de uneltele și manualele de instrucțiuni corespunzătoare.

Ce-i drept, este un început foarte bun, dar parcă tot un service third-party te scoate mai ieftin din încurcătură. Sau poate vrei să știi dacă cel care ți-a reparat iPhone-ul a folosit componente oficiale sau soluții terțe sau dacă ai fost victima unei escrocherii, caz în care iOS 15.2 este aici să te ajute.

Opțiunea aceasta oferită de noua versiune a sistemului de operare vine în continuarea programului de self-repair amintit mai sus, astfel încât vei avea posibilitatea de a consulta istoricul modificărilor și a părților componente. În esență, iOS 15.2 va analiza dispozitivul în cauză pentru a te informa care părți sunt oficiale, adică aprobate de Apple, și care provin de la comercianți third-party.

Apple va începe să comercializeze piese și accesorii pentru utilizatorii care vor să-și repare singuri iPhone-urile și Mac-urile

iOS 15.2 oferă mai multă transparență

Setarea introdusă ce această versiune poate fi accesată navigând la General > About > Parts and Service History. Astfel, poți afla nu numai dacă ecranul, bateria sau camera au fost înlocuite, ci și dacă acestea sunt originale sau terțe. Dacă o componentă este listată drept unknown, înseamnă că ea ori nu este oficială, ori provine de la alt iPhone sau este defectă.

Cât de detaliate vor fi informațiile depinde de modelul iPhone-ului. Cei care folosesc un XR, XS sau un iPhone SE second-gen pot afla doar dacă bateria a fost înlocuită. Pentru alte lucruri precum înlocuirea ecranului îți trebuie un iPhone 11 sau mai nou, iar dacă vrei să afli cine ți-a înlocuit camera foto, ai face bine să operezi de pe un iPhone 12 sau mai nou. Desigur, Apple a menționat din start faptul că aceste informații nu-ți vor invalida automat experiența pozitivă de utilizare, sau că telefonul este stricat. Este important doar să înțelegi și să iei la cunoștință că pierzi garanția dacă ești de acord cu folosirea componentelor third-party.

Cât despre iOS 15.2 în sine, actualizarea este momentan disponibilă pentru dezvoltatori, ceea ce înseamnă că versiunea oficială va fi live pentru publicul larg în scurt timp. Cu toate acestea, nu este clar dacă iOS 15.2 va oferi aceste informații și pentru iPad-uri.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button