Telefoane

Apple este dat în judecată pentru încetinirea modelelor mai vechi de iPhone

În urma știrii de ieri, în care Apple a recunoscut că încetinește iPhone-urile mai vechi pentru a ajuta la gestionarea uzurii batteriei, compania a fost ulterior lovită cu primul său proces de acțiune în instanță împotriva acestei tactici. Procesul intentat în Los Angeles, California, acuză „strategia” de economisire a bateriei implementată de către Apple, care determină utilizatorii să sufere și să scadă valoarea dispozitivelor mai vechi.

TMZ a anunțat pentru prima dată procesul, care a fost depus de reclamantul Stefan Bodganovich. În timp ce acest caz pare să se concentreze în primul rând pe iPhone 7 – care tocmai recent a fost actualizat cu caracteristica de echilibrare a bateriei / performanței – trebuie să ne imaginăm că acesta nu va fi singurul proces pe care Apple îl va vedea din cauza acestei funcții.

Reclamantul afirmă că decizia Apple de a încetini iPhone-urile mai vechi pentru a păstra sănătatea bateriilor nu a fost „solicitată sau convenită”. Deloc surprinzător, el acuză de asemenea Apple că folosește această caracteristică pentru a împinge mai mulți utilizatori spre upgrade în fiecare an.

Bodganovich solicită plata de despăgubiri pentru utilizatorii afectați și dorește, de asemenea, ca Apple să înceteze complet această practică.

Primele dovezi au apărut la începutul acestei luni, care au arătat cum Apple încetinea modelele mai vechi de iPhone pe măsură ce bateriile lor îmbătrâneau. Ulterior au apărut și mai multe dovezi care au construit un caz puternic împotriva companiei.

Puși în fața dovezilor, Apple au recunoscut de curând că au încetinit puterea de procesare a iPhone-urilor mai vechi datorită modului în care bateriile litiu-ion se defectează în timp. Declarația Apple a explicat că această caracteristică constituie un efort de a preveni opririle aleatorii care ar putea deteriora alte componente interne.

Procesul de astăzi ar trebui să fie abordat cu un gram de scepticism, deoarece cu siguranță generalizează prea mult intențiile lui Apple și exprimă greșit intențiile acestora. În timp ce există câteva lucruri dubioase despre modul în care Apple a gestionat lansarea acestei tactici de echilibrare a bateriei / performanței, procesul nu ia în considerare partea tehnică a caracteristicii și modul în care toate bateriile litiu-ion sunt supuse uzurii normale.

Rezultatul acestui proces, precum și al oricăror altora care vor mai apărea, rămâne încă să-l aflăm.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button