TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

În viitor, produsele Apple s-ar putea scumpi din cauza crizei de chip-uri

Situația nu pare să se îmbunătățească prea curând, iar Apple face parte din companiile care trebuie să se adapteze la vremurile curente. Pe această cale, am putea vedea la o creștere a prețurilor pentru viitoarele produse Apple, în condițiile în care dezvoltatorul se vede nevoit să investească sume mai mari în chip-urile care își vor găsi loc în circuitele noilor dispozitive. Da, asta înseamnă că iPhone 13 ar putea fi chiar mai scump decât generația actuală, adică iPhone 12. Dar întâi, puțin context…

TSMC a crescut prețurile pentru producția de semiconductori

Unul din cei mai mari producători de chip-uri și un furnizor esențial pentru nume precum Apple, Intel, Qualcomm și AMD, TSMC a decis să-i „încarce” mai mult la factură pe cei care se folosesc de semiconductorii săi. În această situație, majorarea prețurilor are mari șanse să-i afecteze inclusiv pe cumpărători.

Schimbarea va avea loc începând cu 1 octombrie iar asta le va da posibilitatea clienților de a-și mobiliza eforturile și cheltuielile în funcție de cerere și de nevoi. Majorarea costurilor de producție trebuie să atragă după sine și scumpirea produselor precum cele de la Apple întrucât TSMC va investi 100 de miliarde de dolari pe durata următorilor trei ani.

Această investiție va accelera procesul dezvoltării de noi tehnologii și, din câte se pare, TSMC îi va taxa pe cei de la Apple cu un extra 3%. Mulți s-ar fi așteptat la mai mult, însă cei doi giganți s-au înțeles la acest procentaj din moment ce Apple deține suficient monopol asupra pieței încât să asigure un flux constant în raportul cerere-furnizare. Ca fun fact, se spune că TSMC a început deja să pregătească nu mai puțin de 100 de milioane de chip-uri A15 Bionic pentru atotputernicul Măr.

Schimbarea va începe să fie simțită de către cumpărători spre începutul lui 2022, timp în care și Qualcomm ar putea interveni în această ecuație. Acesta este un furnizor principal de modem-uri 5G pentru noile iPhone-uri, deci vorbim despre o întreagă telenovelă redată în direct.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button