TECHRSS PaginaDeMedia

TSMC va majora prețurile pentru producția de chip-uri

Piața hardware a fost lovită crunt, iar criza de semiconductori nu pare că se va sfârști prea curând. Pe fundalul cererilor crescute în raport cu resursele limitate, producătorii se văd nevoiți să aducă în discuție un preț crescut pentru fabricarea de chip-uri, iar TSMC este prima companie care va începe să pună în practică noul plan.

Un nou material de la The Wall Street Journal ne spune că producătorul taiwanez, de altfel cel mai important furnizor pentru companii precum Apple, Qualcomm, AMD, Nvidia și Intel, va crește prețurile de producție ale chip-urilor sale avansate cu 20%, în vreme ce modelele mai puțin complexe vor suferi o creștere a prețului cu 10%.

Costurile tind să fluctueze

În general, putem observa perioade de creștere și de scădere a costurilor de producție, însă acestea nu sunt proiectate întotdeauna și asupra cumpărătorului obișnuit. Totuși, este foarte probabil ca decizia celor TSMC să afecteze într-o oarecare măsură și buzunarele celor aflați în căutare de hardware.

Exemplul cel mai concret l-ar putea reprezenta sectorul plăcilor video, unde prețurile au începu să crească iarăși. Însă nu doar acest domeniu este supus riscului. Ne putem aștepta a probleme și în alte tabere, în condițiile în care TSMC este cel mai important colaborator pentru companii importante precum cele menționate anterior. Aș putea spune că rămâne de văzut care dintre producători vor fi primii care vor avea de suferit.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button