Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Apple a schimbat regulile cand vine vorba de abonamente pe alte plafrome

Nu a trecut mult timp de cand am vorbit despre amenzile incasate de Apple din cauza modului in care isi gestioneaza platforma si produsele. Compania americana detine controlul complet asupra propriei platforme software si a impus taxe pentru aproape orice. Din aceasta cauza, servicii precum Spotify si Netflix s-au plans si au cautat mereu solutii alternative pentru a evita comisionul de 30% pe care Apple il primea in momentul in care un utilizator isi facea un abonament premium pe o alta platforma, in afara de cele detinute de companie.

Se pare insa ca situatia s-a schimbat, intr-un final. Bloomberg News a raportat faptul ca Apple a relaxat putin regulile referitoare la platformele third-party. De acum inainte, gigantul tech va fi ok ca alte platforme sa ofere „abonamente video premium” pentru utilizatorii sai. Schimbarea incepe cu Amazon Prime Video, iar primii care se bucura de asta sunt oamenii din Statele Unite, Marea Britanie si Germania.

Cat de rele sunt regulile Apple App Store?

Daca este un lucru pentru care compania a fost mereu criticata, este regimul totalitar pe care il exercita peste App Store. Pana acum, Apple cerea 30% comision pentru abonamentele si achizitiile in-app, ca dupa un an de activitate, acesta sa scada la 15%. Poate in procente nu suna asa mult, dar pentru o companie care se sustine din astfel de achizitii in-app, este o lovitura puternica.

Comisionul mare cerut de Apple a infuriat companii importante de-a lungul timpului. In 2019, Spotify Technology SA a depus o plangere la Comisia Europeana pe acest subiect, in timp ce Tim Sweeney, CEO al Epic Games a criticat public modul in care Apple controleaza piata. Pe de alta parte, companii precum Netflix au preferat sa faca liniste si sa actioneze. Astfel, in 2018 platforma de streaming video a dezactivat plata in aplicatie, rugand abonatii sa isi plateasca taxa lunara prin intermediul site-ului oficial al platformei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button