RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Apple a prezentat două noi modele de iPad Pro

În cadrul evenimentului de seara trecută în care a fost prezentat noul Mac Mini, Apple a prezentat încă o serie de tablete iPad Pro.

Zvonurile din ultimele luni s-au adeverit, Apple prezentând două modele de iPad Pro, ambele fiind lipsite de un buton de home și având margini destul de înguste. Însă nu suficient de înguste încât să fie nevoie de scobirea ecranului pentru a insera mult râvnitul „notch”.

Noua serie de iPad Pro vine cu un model de 11 inch și cu unul de 12.9 inch, dar fără ca mărimea fizică a vreunui dispozitiv să fie mai mare față de generația anterioară. Dimpotrivă, noua serie este chiar mai subțire. Ecranul pentru modelul de 11 inch are o rezoluție mai mare decât modelul de 10.5 inch pe care îl înlocuiește, mulțumită spațiului anterior, iar ambele folosesc panouri de 120HZ.

ipad pro apple

La centrul acestor dispozitive se află un procesor Apple A12X, cu 4 nuclee Vortex și 4 nuclee Tempest. Acestea sunt gândite atât pentru a lucra atunci când sistemul fie are nevoie de putere, fie doar operează la nivelul minim, dar și pentru a colabora, oferind efectiv 8 nuclee care pot fi accesate simultan de aplicații. Alături de ele se află și un GPU marca Apple cu 7 nuclee, despre care compania susține că ar avea aceeași putere ca un Xbox One S. Cele două sisteme vor veni cu până la 1TB de stocare, un port USB Type-C, iar în locul butonului de Home aveți FaceID în camera frontală.

Tabletele vin cu suport și pentru noua generație de Apple Pen. Acesta poate fi lipit magnetic de tabletă pentru a se reîncărca, și suportă gesturi, o atingere dublă pe stylus acționând ca un buton care poate fi folosit pentru diverse funcții, care variază de la o aplicație la alta.

În ceea ce privește prețul, cel mai ieftin iPad Pro de 11 inch, doar cu Wi-Fi și 64GB de stocare, va costa 800 de dolari, iar cel mai scump, de 12.9 inch cu Wi-Fi, LTE și 1TB de stocare costă 1900 de dolari.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button