PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Apple relansează seria Mac Mini

După foarte mulți ani de absență, Apple anunță o revenire a seriei Mac Mini, cu o nouă configurație hardware care face acest sistem „mini” să aibă performanță destul de „maxi”.

Noul sistem vine împachetat într-o carcasă făcută din plastic și aluminiu reciclat și ascunde sub capotă o configurație pe care Apple o consideră a fi de 5 ori mai puternică față de generația anterioară. Această declarație nu este exagerată, deoarece nu e greu să oferi de 5 ori mai multă performanță când generația anterioară a fost lansată în anul 2014 și avea un procesor dual core.

apple mac mini

Apple poziționează noul sistem ca o unealtă capabilă să fie folosită la muncă grea, iar hardware-ul pare destul de capabil de asta. Configurația de top a noului Mac Mini vine cu un procesor i7 cu 6 nuclee fizice, componenta sa grafică integrată UHD 630, 64GB de RAM și 2TB de stocare pe SSD. Această variantă ar costa în jur de 4200 de dolari, așa că prețul este departe de a fi mini… deși, la acest preț ai crede că ar fi vârât pe undeva pe acolo un Vega. Modelul cel mai modest vine cu un i3 cu 4 nuclee, 8GB de RAM și 128GB de stocare și costă cam 800 de dolari.

Pe lângă hardware-ul Intel și alte componente produse de alte companii, Mac Mini vine și cu un procesor Apple T2 de securitate, care va fi folosit la criptarea stocării, securizarea secvenței de boot, și inevitabil la împiedicarea reparării sale de către utilizator.

apple mac mini

Mulțumită conectivității sale excelente, care include chiar ethernet 10Gbs la varianta de top și un jack audio neașteptat, veți putea atașa cam orice soi de periferic și tip de monitor doriți. Suportă Bluetooth 5, Wireless AC, USB 3.1 Gen 2 Type C, HDMI 2.0, și chiar Thunderbolt, ceea ce înseamnă că ați putea adăuga o placă video externă potentă acestui sistem.

Apple chiar demonstrat cum aceste sisteme pot fi legate într-o rețea și îngrămădite într-un raft pentru a crea o fermă veritabilă de randare… atât timp cât nu lucrezi cu ceva care ar beneficia de accelerare CUDA sau OpenCL pe un GPU mai puternic.

Noul Mac Mini este acum disponibil din magazinul on-line Apple.

[Anand Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button