RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Aplicațiile Google vor scumpi telefoanele Android chiar și cu 40 de dolari

Săptămâna trecută a venit vestea că Google nu va mai restricționa producătorii de telefoane să folosească o anumită variantă de Android sau să împacheteze Chrome și Search ca standard, pe teritoriul Europei.

Vestea, pe cât de bună era, venea și cu dezvăluirea că aplicațiile uzuale marca Google vor avea de acum înainte o taxă de licențiere, în cazul în care Search și Chrome nu erau incluse. Iar acum a fost dezvăluită și taxa pe care Google o va percepe pentru folosirea acelor aplicații.

Conform informațiilor obținute de The Verge, taxa efectivă va fi per telefon vândut, variind în funcție de regiune și de cât de avansat este telefonul. Nu s-a specificat care vor fi acele regiuni, doar că sunt trei la număr, iar cea cu prețurile cele mai mari include: Marea Britanie, Germania, Suedia, Norvegia și Olanda.

Aici, un telefon care are o densitate de pixeli mai mare de 500ppi va avea o taxă asociată pentru toată suita de aplicații Google de 40 de dolari. Știu că sună mult, dar în general un telefon cu mai mult de 500ppi tinde să aibă deja un preț foarte mare. Ar fi o creștere de preț de aproape 5% pentru ceva ca un Samsung Galaxy S9. Telefoanele care au între 400 și 500ppi vor avea o taxă asociată de 20 de dolari, iar cele sub 400ppi vor avea o taxă de 10 dolari.

Aceste costuri sunt valabile doar în țările menționate mai sus. În restul țărilor, în funcție de regiune, taxa poate ajunge la numai 2.5 dolari, în cazul modelelor low end. Ca urmare, nu ar trebui să fie vreun efect sesizabil pentru tradiționalele noastre telefoane luate la reducere la 500 de lei. Spun asta cu presupunerea că România se va afla în regiunea cu prețul cel mai mic. Ar fi cam bizar să nu fim acolo.

O taxă similară este aplicată și pentru tablete, dar aceasta este limitată la maxi 20 de dolari, indiferent de regiune. Considerând că piața tabletelor este cam moartă în acest moment, probabil nu se va observa.

Taxa va intra în efect pentru toate telefoanele Android care vor fi vândute începând cu 1 februarie 2019.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button