GamingRSS PaginaDeMedia

Game designer-ul lui Apex Legends a fost concediat de pe urma unui scandal din 2007

Blizzard Entertainment nu este singurul studio care își pierde membri importanți. De curând, și Respawn Entertainment s-a confruntat cu o decizie dură. Daniel Z Klein, lead game designer pentru Apex Legends, a fost forțat să părăsească studioul după ce mai multe postări controversate, publicate în 2007 pe diferite bloguri, au ieșit recent la suprafață.

Comentariile au început să circule pe Internet sub forma unor screenshot-uri, iar pe 28 iulie, Klein și-a recunoscut faptele, asumându-și responsabilitatea pentru cele scrise pe bloguri în 2007. Pe Twitter, acesta își exprimă regretele, iar postarea sa a atras de-o potrivă și colegi și cunoscuți care îi iau apărarea.

Apex Legends game designer

Apex Legends pierde un om important

Colegul lui Klein, Ryan K Rigney, îi ia apărarea pe social media, în ciuda faptului că remarcile ofensatoare i-au determinat pe cei de la EA să investigheze mult mai amănunțit problema. Lead designer-ul Apex Legends a fost concediat în 2018 și de la Riot Games, din cauza refuzului acestuia de a respecta politica social media impusă de către studio.

Danie mi-a trimis chiar el videoclipul [cu remarcile] pentru a mă atenționa. Iar în ceea ce privește comentariile: Nu cred că ceea ce a spus o persoană în 2007 o reflectă în 2021. Oamenii cresc, se schimbă. Faptul că lumea îl acuză de abuz este complet exagerat. Nu trebuie să faci niciodată asta dacă nu ai dovezi concrete. Ryan K. Rigney

La scurt timp după, Klein a părăsit Respawn Entertainment, cu părerile de rău aferente („sunt trist, îndurerat, regret” blah blah), menționând în schimb ideea că lucrurile spuse în 2007 nu au fost spuse din convingere, ci din dorința de a stârni reacții.

Designer-ul afirmă că cei de la EA știau de aceste practici – dezgroparea trecutului angajaților – așa că i-a rugat în mod specific să fie atenți la astfel de scandaluri vis-a-vis de alți angajați.

Situația este oarecum similară cu cea de la Blizzard. Oameni importanți, care lucrau la Diablo 4, au fost forțați să abandoneze nava din cauza controverselor, iar asta ne îndeamnă pe noi să ne întrebăm în ce direcție o va lua și Apex Legends. Poate că jocul nu va avea de suferit, dar cu siguranță ne vom lovi de abordări noi din partea dezvoltatorilor, care se vor reflecta și in-game.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button