MORE

Android Nougat include protectie stricta de boot

Cea mai recenta varianta de Android va include masuri menite sa sporeasca factorul de protectie al dispozitivului pe care sistemul de operare este integrat.

Mai precis, Android Nougat va avea inclusa o functie care va detecta daca dispozitivul, fie el telefon sau tableta, a suferit cumva un atac ce a dus la alterarea datelor esentiale. Daca sistemul de operare va detecta o astfel de problema, atunci fie va intra intr-un mod de functiune protejat, care va limita accesul aplicatiilor nedorite, fie va refuza sa porneasca.

Pe de o parte, ar fi un lucru bun, pentru ca cei care s-au trezit cu telefoanele virusate nu le vor avea forate dupa informatii sau transformate intr-un vector de infectie pentru alte telefoane. Dar pe de alta, cei care incearca sa instaleze firmware customizat pe un telefon cu un bootloader blocat s-ar putea trezi ca au ramas cu o caramida. Insa daca telefonul ca standard nu are bootloader deblocat, atunci nu vor fi probleme.

Cei interesati sa testeze Android Nougat pot descarca acum ultima varianta pentru dezvoltatori a sistemului de operare. O editie de lansare pentru utilizatorii de rand va fi disponibila in curand.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button