Știri ITRSS PaginaDeMedia

Google va introduce o funcție Android care te atenționează să nu mai stai pe telefon când mergi – Recunoaște, ai nevoie de ea…

Pe trecerea de pietoni, pe scări, la metrou, în tren, pe bicicletă, la volan, la baie, pe tron, la nuntă, la înmormântare, la parastas, în sala de operație, în timpul nașterii… Telefonul este nelipsit, iar noi am ajuns să dezvoltăm o obsesie nesănătoasă față de cel mai prețios obiect din buzunarul nostru. Poate că nu stai non-stop pe telefon, dar cu siguranță că, la cel mai mic bip, verifici inconștient, de cele mai multe ori din mers, notificările ca să vezi cine ce mesaj ți-a trimis. Vrei, nu vrei, folosești telefonul ca să treacă timpul, și dacă ai ajuns să-l butonezi chiar și atunci când ambulezi, e cam nasol…

Ironia face ca gigantul care ne-a înrobit cu frumusețea telefoanelor Android, care, mai nou, fac pe câinii de vânătoare cu SmartTags, să ne ofere o funcție care face fix inversul, și anume îți zice să mai lași odată telefonul din mână și să caști ochii la drum! Aceasta poartă un nume sugestiv – Heads Up – și se află momentan în beta, urmând a fi introdusă în cadrul suitei Digital Wellbeing de la Google.

Google și Android au grijă de integritatea ta fizică

Nu trebuie să fii inginer aerospațial ca să înțelegi ce-i de capul acestei funcții Android. Fii conștient de prezența ei în viața ta, las-o în plata Domnului și așteaptă-te ca Heads Up să țipe la tine atunci când mergi pe stradă scriind mesaje sau făcând cine știe ce. Un fel de „alooo, ochii la drum. că te pupi cu stâlpul sau te împiedici de ceva și compostezi asfaltul cu fața”.

Și nu, să nu vă aud cum protestați. Da, știu că pandemia nu prea ne dă libertatea de a ieși prea mult la plimbare, dar și mersul la magazinul de lângă bloc poate fi periculos dacă mergi în papuci și nu ești atent la drum. Heads Up este momentan introdus pe smartphone-urile Pixel care au instalat Digital Wellbeing, dar își va face loc și pe restul modelelor Android, fiți fără grijă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button