TECHRSS PaginaDeMedia

Galaxy SmartTag+ este soluția optimă Samsung pentru localizarea obiectelor pierdute

Ecosistemul creat de Samsung ia amploare, iar Galaxy SmartTag+ este unul din acele elemente care vor să consolideze acest ecosistem. Ce anume ne poate oferi Galaxy SmartTag+? Păi, ne poate ajuta să ne recuperăm obiectele pierdute, cu ajutorul tehnologiilor Bluetooth Low Energy (BLE), ultra-wide band (UWB). De asemenea, folosește un sistem augmented reality (AR) pentru a oferi un serviciu de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului.

Galaxy SmartTag+ este, în esență, cea mai nouă versiune a lui Galaxy SmartTag de la Samsung. Accesoriul poate fi atașat articolelor de zi cu zi, precum rucsacul sau brelocul cheilor, astfel încât acestea să poată fi localizate cu precizie și cu ușurință prin intermediul serviciului SmartThings Find de pe dispozitivul Galaxy.Galaxy SmartTag+ Samsung

Cum funcționează Galaxy SmartTag+?

Tehnologiile BLE și UWB îi permit lui Galaxy SmartTag+ să proiecteze o hartă AR pe smartphone-ul compatibil cu UWB, precum Galaxy S21+ sau S21 Ultra. Harta AR Finder arată precis locația dispozitivului pierdut iar odată ce utilizatorii se apropie de locația tag-ului, aceștia pot alege ca dispozitivul să producă un semnal sonor puternic, astfel încât, găsirea obiectului respectiv să fie mai eficientă.

SmartThings Find și Galaxy SmartTag+ conlucrează pentru a putea localiza chiar și obiectele aflate la distanțe mari. Totodată, rețeaua SmartThings Find sincronizează toate dispozitivele Galaxy din zonă, astfel încât ceilalți utilizatori pot contribui la găsire respectivului obiect. Odată ce lipsa tag-ului este raportată în SmartThings Find, orice dispozitiv Galaxy activat, din apropiere, va alerta serverul SmartThings cu privire la locația tag-ului și va trimite o notificare. Toate datele din SmartThings Find sunt criptate și protejate, astfel încât locația tag-ului nu este dezvăluită nimănui decât utilizatorului în cauză.

Galaxy SmartTag+ și SmartTag au totodată și „proprietăți” smart home. Într-un scenariu în care, de pildă, utilizatorul a părăsit locuința uitând lumina aprinsă, acesta poate iniția de la distanță comanda pentru stingerea luminii. Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorii pot alege să folosească diferite funcții din aplicație pentru finalizarea unor acțiuni de către tag-ul lor, apăsând butonul acestuia.


Galaxy SmartTag+ va fi disponibil progresiv, începând din 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ funcționează prin utilizarea serviciul SmartThings Find, furnizat de aplicația SmartThings

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button