Tech&IT

Android te va lăsa să-ți arhivezi aplicațiile pentru a salva spațiu pe telefon

Chiar dacă tot mai multe telefoane vin echipate cu un spațiu de stocare de cel puțin 64GB, adesea ajungând și la 120GB, mai devreme sau mai târziu tot ne vedem nevoiți să ștergem din aplicații pentru a elibera spațiu. În astfel de cazuri, ajungi să regreți că ai dezinstalat aplicația sau vei sfârși în cele din urmă reinstalând-o. Google vrea să rezolve problema asta cu o nouă funcție pentru Android.

A fost anunțată ieri și va reduce din spațiul ocupat de unele aplicații cu până la 60% fără să fii nevoit să reinstalezi programele respective. Este vorba despre o funcție de app archiving. Aceasta va șterge anumite părți ale aplicației, în loc s-o dezinstaleze complet. Ceea ce va rămâne în telefon va fi un fișier APK arhivat pe care-l vei putea dezarhiva și restaura la cea mai nouă versiune compatibilă cu dispozitivul Android. În tot acest timp, datele de utilizator vor fi păstrate, deci nu mai trebuie să-ți faci griji de reconfigurare.

Funcția va fi disponibilă publicului larg în decursul acestui an. Până atunci, Google a făcut-o accesibilă dezvoltatorilor care lucrează cu Android odată cu lansarea lui Bundletool 1.10. Poate că nu o să facă gaură în cer pe telefoane high-end ca Galaxy S22 sau viitorul iPhone 14, dar sigur va veni în sprijinul celor cu modele lower-end sau celor care vor să-și conserve spațiul pe telefon fără să renunțe la aplicațiile instalate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button