Telefoane

iPhone 14 ar putea beneficia de o autonomie mai mare

iPhone 14 este următorul big thing din partea Apple, iar curioșii vor să fie mai rapizi decât anunțurile oficiale și să afle tot mai multe despre caracteristicile flagship-ului. Până acum se știe că seria ar avea șanse să beneficieze de un boost pe partea de memorie RAM, alături de câteva îmbunătățiri pe partea de senzori și ecrani. Acum, cel mai nou leak se leagă de performanța bateriei, care ar putea oferi un sport crescut de performanță.

Rezultatul ar veni de pe urma presupusei decizii a companiei de a integra un nou chip 5G cu un consum mult mai mic. În același timp, chip-ul va oferi și performanăță mai mare, echilibrând balanța și contribuind la o durată de viață mai mare a bateriei.  Informațiile reies dintr-un raport Economic Daily News. Se pare că TSMC a acceptat deja să se ocupe de producția de chip-uri 5G comandate de Apple pentru viitorul iPhone 14. Procesoarele ar urma să aibă la bază procesul de fabricație pe 6nm, ceea ce va rezulta într-un procesor cu dimensiuni mai mici, care la rândul său va consuma mai puține resurse fără să sacrifice din performanță.

În plus, un chip mai micuț poate face loc unei baterii mai mari. În combinație cu eficiența pe partea de procesare, acest lucru ar asigura o autonomie simțitot mai mare a telefonului. Raportul în cauză a mai confirmat și zvonurile anterioare privind suportul pentru conectivitatea Wi-Fi 6E, care crește performanța și reduce drastic latența.

Și pentru că Apple încă se află în perioada contractuală de patru ani alături de Qualcomm, iPhone 14 va integra mai mult ca sigur modemul Snapdragon X65. Însă lucrurile se vor schimba în scurtă vreme, pentru că dezvoltatorul din California vrea să se îndrepte către producția proprie de modem-uri 5G. Deci am putea vedea iPhone 15 cu modem-uri in-house odată ce Apple va fi reușit în 2023 să se desprindă de Qualcomm. Între timp, se spune că producția de iPhone 14 deja a început și rămâne de văzut care din caracteristicile zvonite în ultima vreme își vor face loc în ansamblul oficial.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button