Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Android a devenit cel mai bun sistem de detectare a cutremurului

Sistemul de operare Android devine din ce in ce mai diversificat datorita lui Google si a functiilor noi implementate. Ultima functie care urmeaza sa fie introdusa va fi detectarea cutremurului, alaturi de un sistem de alerte special. Aceasta functie ar putea salva vieti in timpul unui cutremur, in zonele cele mai expuse riscului. Din nefericire, o infrastructura publica pentru detectia cutremurelor nu este chiar ceva foarte ieftin de dezvoltat si construit.

Imediat mi-am adus aminte de Japonia, tara cunoscuta pentru activitatea seismica intensa, unde statul a investit enorm in sisteme de alertare a populatiei. Aici intervine Google, deoarece vor folosi sistemul de operare Android pentru a furnizare oamenilor alerte rapide. Totul pentru a se asigura ca cetatenii au timp de reactie.

Google va trimite alerte catre terminalele Android in Canada pentru prima data

Pentru a face acest lucru posibil, Google a colaborat cu Studiul Geologic al Statelor Unite ale Americii (USGS), precum si cu Oficiul pentru Servicii de Urgenta al Guvernatorului din California pentru trimiterea alertelor prin intermediul ShakeAlert (echivalentul RO Alert). Google va utiliza platforma Android pentru suport si detectarea cutremurelor. O parte din informatii au fost preluate de pe blog, postarea o puteti accesa direct de aici.

Google a mai discutat despre planurile sale de extindere a serviciului in alte state, cat si prin alte tari in urmatorii ani. Acest sistem se poate dovedi util numai daca sursa (sistemul public de alerta) functioneaza ireprosabil. Cum in Romania sistemul de avertizare RO Alert trimite notificarea in anumite situatii cu intarziere de cateva ore, suntem nevoiti sa-l imbunatatim, pentru binele nostru.

Google Android

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button