TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

Android 11 aduce imbunatatiri in zona de securitate

Programul beta pentru Android 11 a fost lansat recent, acest lucru ne-a permis sa aruncam o privire asupra noutatilor implementate. Functia interesanta care mi-a atras atentia, o regasim in sistemul de permisiuni al utilizatorului. Aplicatiile care vor solicita acces la camera sau microfon pot primi acum permisiunea noastra o singura data.

Daca aplicatia solicita acces, noi il vom permite temporar selectand „Permiteti numai in timp ce aplicatia se afla in uz”. Prin aceasta miscare, aplicatia nu va mai rula in fundal, inchizandu-se complet pana la urmatoarea accesare.

In Android 11, de fiecare data cand aplicatia dvs. solicita o permisiune legata de locatie, microfon sau camera foto, dialogul cu permisiunile vor contine o optiune numita „Numai de data aceasta”. Daca utilizatorul selecteaza optiunea in ferestra de dialog, aplicatia dvs. primeste o permisiune temporara.
Sursa: site-ul dezvoltatorului Android 11

Cand utilizezi o aplicatie pentru identificarea unei melodi sau pentru a realiza o fotografie, stiati ca microfonul sau camera foto raman pornite? Anumite aplicatii ruland in fundal strict pentru colectarea de date.

Functia de autorizare prezenta in Android 11 nu este perfecta cu siguranta, existand si alte permisiuni care ar trebui filtrate prin acest mecanism. Momentan functia pare sa se focuseze mai mult asupra camerei si a microfonului. Google va reusi cel mai probabil sa ne ofere instrumente de securitate calitative in timp.

Android 11

 

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button