ȘtiriTech&IT

Actualizarea la Android 14 poate fi riscantă pentru posesorii de telefoane Pixel 6

Chiar dacă telefoanele Pixel au strâns probabil cele mai multe ore de utilizare în programul de testare Android 14 beta, în firmware-ul oficial destinat seriei Pixel 6 a reușit cumva să se strecoare un bug foarte serios, care poate cauza pierderea datelor păstrate în memoria telefonului.

Semnalată de utilizatori, problema se manifestă doar pe dispozitivele setate cu mai multe conturi de utilizator. Spre exemplu, dacă același telefon este folosit în scop personal și de serviciu, sau de mai mulți membri ai familiei, crearea unui cont dedicat pentru fiecare situație poate fi deosebit de folositoare. În cazul de față, bug-ul se manifestă prin afișarea unui mesaj de eroare „storage is full”, apărut imediat ce dai curs solicitării pentru actualizare la Android 14. Nu doar că noua versiune de firmware nu este aplicată cum ar trebui, dar telefonul odată repornit va rămâne blocat în ecranul de instalare.

Potrivit informațiilor oferite pe Reddit, mesajul de eroare nu are legătură cu lipsa spațiului de stocare, ci inabilitatea programului de instalare de a folosi spațiul alocat în diferitele conturi de utilizator. Din păcate, odată intrat în acest blocaj singura modalitate de a restabili buna funcționare a telefonului este folosirea opțiunii Factory Reset disponibilă în meniul de Service. Venind ca o slabă consolare pentru pierderea datelor de care probabil nu erai pregătit să te desparți, vei putea acum să-ți actualizezi telefonul vechi de aproape doi ani la Android 14.

Dacă încă nu te-ai apucat să-ți actualizezi telefonul Pixel 6, poate că ar fi o idee bună să copiezi datele importante pe un suport de stocare extern, fie acesta și un cont de stocare cloud. Tot la această etapă ai putea să verifici și dacă este bifată opțiunea pentru backup automat, Google oferind posibilitatea restaurării aplicațiilor și a setărilor personalizate, selectând la configurarea inițială a telefonului un profil salvat anterior.

Alternativ, poți aștepta până ce Google va distribui o versiune actualizată de firmware, curățată de acest bug foarte problematic.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button