TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Android 12 introduce o funcție de accesibilitate interesantă și puțin ciudată

Dacă ești ca mine și îți cam lipsesc expresiile faciale în diferite situații sociale, poate că opțiunea asta de pe Android 12 nu este pentru tine. Sau poate te simți mai în largul tău atunci când te strâmbi de unul singur pe stradă, fără să îți pese dacă lumea se uită ciudat la tine.

Și dacă se uită ciudat, ce? Le poți explica faptul că noua versiune a sistemului de operare se concentrează pe oferirea unui meniu divers de funcții, iar una dintre acestea se leagă de navigarea prin telefon cu ajutorul expresiilor faciale.

Android 12 este despre… Expresivitate

Șmecheria ( Camera Switch) a fost descoperită de către cei de la Droid Life și postată pe Twitter. Telefonul va folosi camera selfie pentru a-ți urmări expressile faciale, iar anumite gesturi pot fi asociate unei anumite funcții pentru a controla dispozitivul. Opțiuni precum Open Mouth, Smile, Raise Eyebrows, Look Left, Right, Up, Down, pot fi setate pentru diferite comenzi. Astfel, poți, de exemplu, să zâmbești pentru a selecta ceva, poți privi într-o anumită direcție pentru a naviga (să zicem că privești în jos pentru  a da scroll) sau poți deschide și închide gura pentru a reveni la meniul principal.

În funcție de cum îți setezi respectivele opțiuni, vei putea folosi mai rapid și mai intuitiv telefonul, ca parte a unui refresh oferit de Android 12.  În plus, există setări prin care poți alege cât de mult trebuie să te strâmbi în fața camerei pentru a activa funcția respectivă. De tine depinde cât de mult vrei să ridici sprâncenele, la fel cum doar tu poți alege dacă să caști gura ca broasca la cascadă sau să formezi un simplu O cu buzele pentru ca senzorul să detecteze gestul.

Android 12 functie noua

Varianta beta pentru Android 12 este prezentă de o bună bucată de vreme, însă setări noi tot continuă să apară, pe care le poți găsi dacă ai răbdare să cauți. Pentru a putea face uz de Camera Switch, trebuie să navighezi la Settings > Accessibility > Switch Access > Settings > Camera Switch.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button