MORE

AMD valoreaza acum peste 100 de miliarde de dolari

AMD (Advanced Micro Devices Inc) inregistreaza cresteri uriase in piata libera, dupa dezvaluirea rezultatelor sale financiare obtinute luna trecuta. Actualul proces de fabricare al procesoarelor Ryzen pe 7nm iese invingator in fata competitiei, punand presiune. Intel a recunoscut in mod oficial problema intampinata cu propiul proces de fabricare pe 7nm. In acest fel, pretul unei actiuni a atins o valoare record de 85.50 dolari pentru AMD, atingand o valoare totala a companiei de peste 100 de miliarde de dolari in piata. Cel mai probabil, clientii au preferat AMD datorita siliciului vandut in prezent, fabricat pe tehnologie mai noua.

Un rol important in acest plan a fost jucat de TSMC, fara acesta, succesul actual nu ar fi existat. In ultimul raport emis de firma Jefferies (firma de investitii si cercetare) a fost exprimat un optimism nestapanit legat de viitorul companiei AMD.

AMD

Analistul Mark Lipacis, intr-o nota postata recent, priveste cu pozitivitate viitorul companiei datorita problemelor intampinate de tabara albastra. El a considerat ca AMD isi va extinde cota in piata procesoarelor curand. Estimeaza ca vor atinge un procent de 50%, in urmatoarele 12 luni. Sper ca in viitorul apropiat sa primim procesoare fabricate pe un proces tehnologic de actualitate si de la Intel. Degetele incrucisate si cel mai bun, sa castige!

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button