Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Noile APU-uri Ryzen 4000 intarzie din cauza lipsei de stocuri!

AMD o duce foarte bine in ultima perioada si a reusit sa intreaca asteptarile multora; chiar si pe cele ale Bank of America. Dar asta este alta poveste. Va amintiti insa APU-ul minune lansat acum cateva zile? Scuzati, doar prezentat. AMD a luat APU-urile Ryzen 4000, ne-a lasat sa le mirosim, ni le-a aratat de-aproape si le-a bagat in buzunarul de la spate, fara sa ne ofere macar o sansa sa punem mana pe ele. Dar pare ca avem o explicatie pentru lansarea aceasta bizara. De vina este lipsa stocurilor.

Despre asta ne vorbeste compania germana XMG pe reddit. Daca nu va mai amintiti de ei, sunt aceiasi nebuni care au inghesuit un Ryzen 9 3950X intr-un laptop. Se pare ca AMD se confrunta cu o lipsa de stocuri maricica in Q3 2020 si pare sa reflecte starea industriei cu totul. Asta inseamna ca nu exista moduri de ocolire in afara de a astepta sa treaca timpul. Deci daca vreti si voi un APU Ryzen 4000 (si nu numai), puneti-va pofta-n Ryzen 3000; cat mai este si ala pe piata, desigur.

Ce se va intampla cu APU-urile Renoir?

La fel ca multi altii si eu mi-am facut griji despre lipsa unui sample de review macar. Un ceva metalic pe care sa pun ghearele si sa zic ca poate sa faca aia, aia si aia. Se pare ca AMD nu e o companie de rea credinta, insa incearca sa satisfaca in primul rand nevoile segmentului OEM, urmand ca mai apoi sa isi intoarca fata si spre piata generala. Si totusi este bine si asa. Acu’ ca vin cu intarziere, bine, dar macar sa vina pentru cei care chiar isi doresc astfel de procesoare.

Cat despre cei care au comandat deja produse cu procesoare sau APU-uri AMD? De exemplu, XMG ofera in schimb varianta de a alege Intel fara o modificare de pret. Daca ai comandat un laptop cu AMD Ryzen 7 4800H, ai ocazia sa astepti, ori sa primesti acum unul care ruleaza Intel Core i7-10750H. Deci din ce vedeti, nu e vorba doar despre APU-urile Ryzen 4000. Dar cine stie? Poate ca AMD a inceput sa taie intentionat in acest moment de unde apuca, urmand sa vedem o lansare grandioasa a seriei desktop Ryzen 4000 in aceasta toamna.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button