PCRSS PaginaDeMedia

AMD a lansat un update de driver care stabilizează performanța în 4K a plăcilor video RX 6000

Plăcile video din noua serie RX 6000 de la AMD începuseră să se confrunte cu o problemă în ceea ce privește performanța GPU-ului în 4K. Anomalia fusese adusă de o versiune anterioară a driver-ului pentru plăcile bazate pe arhitectura RDNA 2.

Odată cu versiunea  Adrenalin 21.8.1, plăcile video au început să se comporte anormal, utilizatorii detectând anomalii în ceea ce privește consumul și redarea conținutului 4K la 60 FPS. Acest fenomen a fost observat de către cei de la site-ul ComputerBase în timpul unui benchmark pentru modelul Radeon RX 6600 XT. Consumul de energie al plăcii a început să se destabilizeze, iar la redarea clipurilor de pe YouTube în 4K60, 6600 XT s-a împotmolit mult mai mult față de alte plăci care operează pe RDNA 2.

După mai multe săpături, s-a constatat că Adrenalin 21.8.1 este release-ul care cauzează toate aceste probleme. A scăzut eficiența mai multor modele din seria RX 6000, iar experții au repetat testele sintetice până au reușit să identifice modelele cu probleme. Situația a afectat cu precădere modelul RX 6900 XT, care a scăzut de la 30W (cel mai mic nivel menționat de către AMD) la 18W, și asta exclusiv în timpul playback-ului 4K60 de pe YouTube.

La asta se adaugă și faptul că plăcile își creșteau îngrijorător consumul atunci când erau utilizate simultan mai multe monitoare 4K. Din păcate, nu Adrenalin 21.8.1 ar fi vinovatul principal. S-a observat că RX 6600 XT-ul nu este optimizat pentru un setup 4K dual monitor.

AMD a intervenit rapid și a lansat un update pentru Adrenalin. Acesta rezolvă problemele cu playback-ul în 4K la 60 de cadre pe secundă și stabilizează consumul și eficiența plăcilor video afectate anterior.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button